Wie is Kim Van Oncen in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en waar kan je haar van kennen?

De laatste nieuwkomer in De Slimste Mens ter Wereld is Kim Van Oncen. Kim is een presentatrice, actrice én ze heeft ook samen met haar broer haar eigen supermarkt. Van Nickelodeon tot Dertigers, dit is waar je Kim Van Oncen van kan kennen.

Kim Van Oncen heeft in haar carrière al heel wat verschillende dingen gedaan. Dit zijn de belangrijkste.

Presentatrice, actrice … en supermarktuitbaatster

Kim Van Oncen maakte haar televisiedebuut in 2008 als presentatrice op de zender Nickelodeon. Maar Kim is vooral bekend door haar hoofdrol in de fictiereeks Dertigers op Eén.

In die reeks speelt Kim sinds 2019 de rol van Saartje De Smet. Verder maakt Kim ook vlogs op YouTube en heeft ze ook een blog waarop ze onder andere haar outfits en reisverhalen deelt. Kim heeft ook samen met haar broer haar eigen supermarkt. Het gaat om een Delhaize in Kapellen in de buurt van Antwerpen. Eerder dit jaar liet Kim nog weten dat ze elke zondag te vinden is achter de kassa van die Delhaize.

Bring a Smile

Samen met Sophie Van den Bergh richtte Kim Van Oncen in 2011 de liefdadigheidsstichting Bring a Smile op om zieke kinderen te helpen. Het idee ontstond nadat Sophie te horen kreeg dat haar dochtertje Juliette van 2,5 jaar oud lijdt aan acute myeloide leukemie. Juliette moest meer dan 300 dagen in het ziekenhuis verblijven. Dat zette haar mama Sophie en haar vriendin Kim aan om iets terug te doen voor zieke kinderen en voor zij die deze kinderen ondersteunen. En zo ontstond Bring a Smile.

Bring a Smile organiseert elk jaar de Bring a Smile-dag (kort BAS-dag). Op die dag komen bv’s naar verschillende ziekenhuizen of instellingen voor kinderen om daar een lach op de kindergezichten te toveren. Dat doen ze door speelgoed, boeken, enzovoort mee te nemen. Daarnaast worden er ook soms uitstappen georganiseerd met de kinderen, die ook een lach kunnen brengen.

Kan Kim Van Oncen De Slimste Mens ter Wereld worden?

Alle kandidaten krijgen voor hun deelname aan De Slimste Mens ter Wereld de vraag of ze het spel zouden kunnen winnen. “Ik denk niet dat ik De Slimste Mens ter Wereld kan worden”, zo klinkt het bij Kim. “Ik ben van nature realistisch en ik denk dat er veel mensen zijn die veel meer weten dan ik.”

Ze heeft zich wel zo goed mogelijk voorbereid op haar deelname. Zo speelde ze tijdens het opnemen van het nieuwe seizoen van Dertigers op de app en heeft ze ook het gezelschapsspel al gespeeld. “Ik ben toen gewonnen! Wel maar van James Cooke, maar toch.” Daarnaast heeft ze ook screenshots uit de krant genomen van dingen waarvan ze dacht dat ze gevraagd konden worden in de quiz.

Nog een leuk weetje: Kim heeft voor haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld dezelfde stylist als Ella Leyers, de Antwerpse Farah El Bastani. We mogen ons dus ook bij Kim aan heel wat bijzondere outfits verwachten.

Er staat voor Kim ook veel op het spel tijdens haar deelname:

Bekijk hier de volledige lijst met deelnemers van De Slimste Mens ter Wereld 2020.

Meer
Lees meer...