‘La Casa De Papel’: alles wat we weten over seizoen vier

La Casa De Papel
Twitter/@sugarspree

Het derde deel van La Casa De Papel is ondertussen al een paar maanden geleden uitgekomen. Iedereen die het wilde weten, heeft ondertussen een antwoord op de vraag waarom El Profesor de bende opnieuw had samengeroepen. En dat wil zeggen dat het tijd is om uit te kijken naar het volgende deel van de topreeks van Spaanse bodem.

Dat het vierde seizoen van La Casa De Papel er zou komen, dat was al een tijdje geweten. De maker van de reeks Alex Pina liet zelf weten dat het derde en vierde deel van de Spaanse serie onmiddellijk na elkaar gefilmd waren. Maar wat weten we daar nu al meer over?

Derde deel was een onverwachte keuze

Na het tweede deel van La Casa De Papel was een vervolg niet zo’n verwachte keuze. Het verhaal was namelijk mooi afgerond: alle leden van de bende zaten over de hele wereld verspreid en zwommen in het geld. Toen spraken de schrijvers over een “emotionele factor” die ze moesten zien te vinden om de bende weer samen te brengen.

Die vonden ze. En hoe: Río was opgepakt en werd gemarteld, zodat hij de politie informatie zou geven over de rest van de bende. Dat deed ie niet, want dat kón hij gewoon niet. De bende kwam terug samen om hem te bevrijden en daarvoor moesten ze aandacht van de politie trekken en houden. Dus beslisten ze maar om een gigantische overval te plegen, die niet zonder risico was.

Vierde deel is nodig

Een vervolg op het derde van de reeks is dan ook veel logischer. Río is net terug, Nairobi werd neergeschoten, El Profesor is ervan overtuigd dat Lisboa hetzelfde lot onderging en de politie zal niet meer aarzelen om de Spaanse Bank binnen te vallen.

De laatste zin die we te horen krijgen in het derde deel van La Casa De Papel verklaart ook onmiddellijk waar het vierde over zal gaan: “En toen was het oorlog.”

Seizoen vier? Seizoen twee?

Bovendien is het ook opvallend dat de makers van La Casa De Papel niet over seizoenen spreken, maar over delen. Ze hebben ook zelf gezegd dat deel drie en vier samen het tweede seizoen van de reeks vormen. Dat zou kunnen betekenen dat het vierde deel er wel eens snel zou kunnen aankomen.

Het zou zelfs nog sneller kunnen gaan dan we op voorhand dachten, volgens Want. Acteur Rodrigo de la Serna (die Palermo speelt) liet namelijk in een interview vallen dat het vierde deel van de Spaanse topreeks al in januari op Netflix zal verschijnen. Volgens Spaanse media zou het gaan om 18 januari, precies zes maanden nadat het derde deel van de serie beschikbaar werd.

Zowel Netflix als de officiële kanalen achter La Casa De Papel hebben die datum nog niet bevestigd. Het wordt dus nog even afwachten en speculaties volgen.

Concurrentie?

De tijdspanne van een half jaar tussen de (voorlopig) laatste twee delen van La Casa De Papel mag dan wel klein zijn, ze is ook commercieel gezien logisch. In de herfst van dit jaar schieten namelijk grote concurrenten van Netflix uit de startblokken.

Disney+ en Apple TV+ bieden dan wel een volledig verschillende content aan, er zijn toch heel wat mensen die hun keuze voor Netflix opnieuw zullen overwegen. Probeert het streamingplatform haar klanten te strikken met een nieuw seizoen (excuseer, deel) van La Casa De Papel? Wij hopen stiekem van wel, want dat zou willen zeggen dat we nog maar tot januari op het nieuwe deel hoeven te wachten!

Kan je al niet meer wachten? Bekijk dan La Casa De Papel gewoon nog eens opnieuw of zoek een nieuwe serie tussen de 50 beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen