‘La Casa de Papel’ krijgt nu ook al zeker een vierde seizoen!

La Casa de Papel moet nog aan z’n derde seizoen beginnen, maar we zijn nu al zeker dat er ook een vierde ‘seizoen’ komt (of moeten we ‘deel’ zeggen?). Showrunner Alex Pina bevestigde dat op een evenement in Madrid en bekende zelfs dat de opnames van dat derde seizoen nog altijd niet zijn gestopt. De crew zou zo gewoon tot augustus verder draaien voor het vierde seizoen.

Het gebeurt steeds minder dat series voor meerdere seizoenen worden hernieuwd, met zenders en streamingdiensten die liever eieren voor hun geld kiezen en eerst het succes van het volgende seizoen willen afwachten. Maar af en toe groeien shows uit tot zo’n groot succes dat die regel wordt gebroken. Zo dus ook voor La Casa de Papel.

Onverwacht derde deel

De serie groeide in een sneltempo uit tot een van de absolute krakers op Netflix en kreeg dan ook al heel snel een tweede seizoen (al spreekt de serie zelf van een tweede ‘deel’). Dat was zo’n mooi afgesloten verhaal dat eigenlijk zowat iedereen er van uit ging dat we het laatste van El Profesor en co hadden gezien.

Maar midden april kwam dan het onverwachte, maar daarom niet minder gevierde, nieuws: La Casa de Papel zou toch een derde deel krijgen (vaak ‘seizoen drie’ genoemd, maar volgens de makers dus eigenlijk deel één van seizoen twee). De gekste theorieën deden de ronde, maar op een echte aanwijzing over het verhaal van die derde reeks was het toch vooral wachten op de eerste trailers die werden gereleased.

Bekijk hier de eerste trailer (met een terugblik op de voorbije twee delen), een teaser die meer over het verhaal bekendmaakt en ook een eerste, echt uitgebreide nieuwe trailer voor dat derde deel. En het is niet meer lang wachten op dat nieuwe deel, want dat komt er al aan op 19 juli!

Niet zo onverwacht vierde deel

Maar alsof dat niet genoeg is, maakte showrunner Alex Pina La Casa de Papel-fans nu helemaal gek. Want op een conferentie in Madrid heeft de La Casa de Papel-bedenker bevestigd dat er ook al zeker een vierde deel komt.

Maar daar hield het niet op, want dat vierde deel is zelfs al bijna helemaal rond. De opnames zijn namelijk niet gestopt na de scènes voor het derde deel, maar gingen gewoon door om ook al het vervolg te filmen. Zo zal er volgens Pina nog doorgedraaid worden tot augustus.

Dat nieuws kwam een beetje als een donderslag bij heldere hemel, maar is helemaal niet zo onverwacht als velen nu doen uitschijnen. Hoewel het aankomende seizoen vaak wordt bestempeld als het derde, is het volgens de telling van de makers dus eigenlijk het eerste deel van het tweede.

Als we op die manier verdergaan, waarbij seizoenen dus in twee aparte delen worden opgesplitst, was het niet zo heel wereldschokkend dat er naast een derde ook een vierde deel zou komen.

Vijf nieuwe bendeleden

Maar voor we aan dat vierde deel kunnen denken, krijgen we uiteraard nog eerst het derde op ons bord. Daarin zullen El Profesor en co, zo leerden we in de laatste trailer, alles uit de kast moeten halen om Rio te bevrijden.

Daarvoor kan de bende wel rekenen op een aantal versterkingen. Zo werden er vijf nieuwe leden aan ‘de bende van de rode overall’ toegevoegd (bekijk hier wie dat zijn en welke namen ze kregen).

Afspraak op 19 juli 2019! Wie echt niet kan wachten, kan het eerste seizoen van La Casa de Papel natuurlijk nog eens bingen of eens op onze lijst kijken met de 50 andere beste reeksen op Netflix!

Meer
Lees meer...