Lena Dunham stapt uit Polly Pocketfilm

Mattel kondigde na het succes van Barbie aan dat het 45 films over speelgoed zal maken. De eerste daarvan werd een film over Polly Pocket. De hoofdrol als Polly Pocket zou daarbij gespeeld worden door Lily Collins (Emily in Paris) en Lena Dunham (Girls) werd aangesteld als regisseur, maar die laatste heeft nu laten weten dat ze uit het project gestapt is.

Vorig jaar liet Mattel weten dat het werkte aan een film over Polly Pocket. Daarvoor waren met Lily Collins en Lena Dunham al meteen een hoofdrolspeelster en regisseur aangesteld. Maar nu zal de film op zoek moeten gaan naar een nieuwe regisseur want Dunham heeft in een interview laten weten dat ze uit het project gestapt is.

Polly Pocket

Kort na de release van Barbie, kondigde Mattel aan dat het plannen had voor maar liefst 45 nieuwe films over speelgoed. Het eerste speelgoedfiguurtje dat een eigen film zou krijgen, was het popje Polly Pocket. De film kreeg al meteen heel wat vorm omdat bekendgemaakt werd dat Lily Collins, die vooral bekend is voor haar rol als Emily in Emily in Paris, de rol van Polly Pocket zou spelen. Daarnaast kwamen we ook al meteen te weten dat de film geregisseerd zou worden door Lena Dunham, die eerder ook al de reeksen Girls en Genera+ion maakte. Hierdoor konden we ons dus opnieuw verwachten aan een atypisch poppenverhaal, aangezien de reeksen van Dunham steeds een feministische ondertoon hebben. Polly Pocket ontstond in 1989 en was toen een deel van Bluebird Toys. In 1998 werd Bluebird Toys overgenomen door Mattel, het moederbedrijf van Barbie.

Lily Collins liet vorig jaar weten dat ze uitkeek naar de rol. “Als kind had ik een obsessie met Polly Pocket. Het is een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om deze kleine speelgoedfiguurtjes naar het grote scherm te brengen. Het wordt een leuke, moderne interpretatie van Polly.” Ook Lena Dunham vertelde over haar persoonlijke band met Polly Pocket. “Als kind ontsnapte ik urenlang van de wereld met Polly Pocket. Ze gaf me een kleine wereld vol magie en de autonomie om ze zelf in te vullen. Het is dus poëtisch dat ik deze ideeën nu kan gebruiken in een film met de briljante Lily Collins, producer Robbie Brenner, Mattel en MGM.” Maar nu moet de film op zoek naar een nieuwe regisseur.

Exit Lena Dunham

In een interview met The New Yorker vertelde Lena Dunham nu dat ze niet meer betrokken is bij de film over Polly Pocket. “Ik ga de Polly Pocket-film niet meer maken”, klonk het. “Ik heb een script geschreven en er drie jaar lang aan gewerkt.” De reden waarom ze uit het project stapt, heeft te maken met Greta Gerwig, de regisseur van Barbie.

“Ik denk dat Greta Gerwig erin geslaagd is om een geweldige film te maken, die letterlijk als snoep was voor zoveel verschillende mensen, maar toch zo perfect en heerlijk Greta was. En ik voelde dat als ik het niet op die manier kon doen, ik het niet moest doen. Ik denk niet dat ik het in mij heb. Ik heb het gevoel dat de volgende film die ik maak er eentje moet zijn die ik echt moet maken. Een film die niemand behalve ik kan maken. En ik denk dat andere mensen Polly Pocket kunnen maken.”

Het is nog niet bekend of er al een nieuwe regisseur gevonden is voor de film.

Meer
Lees meer...