Leonardo DiCaprio bijna niet in ‘Titanic’ te zien door slechte auditie

De film Titanic had er bijna volledig anders uitgezien. Het scheelde namelijk geen haar of acteur Leonardo DiCaprio greep naast de rol van Jack. Tijdens de audities maakte de acteur namelijk een slechte indruk op regisseur James Cameron. Uiteindelijk kon hij die indruk bijstellen en castte Cameron hem toch.

Titanic zonder Leonardo DiCaprio, we kunnen het ons bijna niet voorstellen. Maar toch was het bijna werkelijkheid. In een recent interview laat regisseur James Cameron namelijk weten dat de acteur geen te beste indruk maakte tijdens zijn auditie. Gelukkig gaf Cameron hem een tweede kans en greep DiCaprio die met beide handen.

Titanic

Een van de meest populaire films van de laatste 30 jaar is zonder twijfel Titanic van regisseur James Cameron. De film over het wereldberoemde schip dat in 1912 zonk, groeide uit tot een echte klassieker en wordt zelfs nu nog jaarlijks enkele keren op televisie getoond.

In de film uit 1997 zien we naast het drama op het grote schip ook het liefdesverhaal tussen Rose (Kate Winslet) en Jack (Leonardo DiCaprio) ontstaan. Rose, die op dat moment 17 is, begint haar reis op het schip als verloofde van Caledon Hockley, een rijkeluiszoon. Op het schip leert ze Jack kennen, waar ze uiteindelijk een passionele relatie mee begint. Die relatie is maar van korte duur, wanneer Rose na het zinken van het schip afscheid moet nemen van “haar Jack”.

Mislukte auditie

Maar bijna zag “haar Jack” er dus anders uit. Acteur Leonardo DiCaprio had namelijk een zeer gênant moment tijdens een van zijn audities. Dat vertelt regisseur James Cameron in een recent interview met GQ. “Hij wilde zijn script niet op voorhand lezen”, vertelde Cameron. “Toen ik hem vertelde dat hij zijn lijnen moest voorlezen, vertelde hij me dat hij dat niet wilde.”

Daarna zou Cameron hem hebben duidelijk gemaakt dat hij kon beschikken als hij niet wilde lezen. “Ik bedankte hem om te komen en wees hem de deur. En daar kwam toen een antwoord op. Uiteindelijk heeft hij dus gewoon zijn leestest gedaan. De rest is geschiedenis.”

Bekijk het volledige interview van James Cameron met GQ hier:

Meer
Lees meer...