‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Camille worden gecoverd in de vijfde aflevering

Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek is ondertussen al even bezig. Dat betekent ook dat al meer dan de helft van de artiesten aan bod zijn geweest, maar toch hebben we de liedjes van drie artiesten nog te goed. Volgende week maandag is het de beurt aan Camille en dat vindt de jonge zangeres alvast een grote eer.

Vorige week zagen we in Liefde voor Muziek hoe de “mama” van de bende, Margriet Hermans, werd geëerd. Deze keer is het aan de jongste artieste van het gezelschap, namelijk Camille Dhont. Zij bracht vorig jaar haar allereerste album uit en kan dus nu al meteen op een eerbetoon rekenen.

Camille

Zangeres Camille Dhont begon haar carrière bij de televisieserie #LikeMe op Ketnet. Daarin zong ze samen met haar collega’s heel wat covers van bekende Vlaamse en Nederlandse nummers. Door de populariteit van het programma werd Camille al snel opgepikt door andere artiesten als Regi. Met hem bracht ze een aantal singles uit vooraleer ze vorig jaar met een eigen album kwam.

Eerder dit jaar nam ze ook deel aan The Masked Singer, wat voor extra populariteit zorgde. Zeker nadat ze het programma ook won. De carrière van Camille staat dus in een stroomversnelling en dat wordt maandag gevierd in de nieuwste aflevering van Liefde voor Muziek.

Covers

De eerste artiest die mag vieren is Margriet Hermans. Zij brengt samen met haar dochter Celien een eigen versie van het lied Vechter. Dat bracht Camille samen met Regi uit voor Rode Neuzen Dag. De eerste is al meteen een binnenkomer, want de cover zorgt voor tranen bij de jonge zangeres.

Als tweede is Ozark Henry aan de beurt, die misschien wel meteen het populairste nummer van Camille brengt. Hij koos namelijk voor Vuurwerk. Daarna is het aan de enige andere mannelijke soloartiest uit het gezelschap, Koen Buyse. Buyse koos na het luisteren van Camille’s repertoire meteen voor Superheld, waar hij Superhero van maakte.

De Nederlandse Davina Michelle kiest dan weer voor andere hit van de jonge zangeres en Regi. Zij maakt van Vergeet De Tijd een echte Davina-versie. Maar dat ze dat kan, dat weten we al sinds het lied Hoe Het Danst. Na Davina is het aan 2 Fabiola. Zij gaan met het lied Je Suis Là de Franstalige richting uit.

Als laatste brengen Suzan & Freek een ingetogen en emotionele versie van Waarom?, ook een lied van Camilles debuutalbum. Daarna is het natuurlijk ook aan de zangeres zelf om een liedje te brengen. Zij kiest voor Verliefd van K3, omdat die groep voor haar als kind veel betekende.

Bekijk de preview hier:

Liefde voor Muziek is elke maandag om 20.35 uur te zien bij VTM.

Meer
Lees meer...