‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Tourist LeMC hoor je in de negende aflevering

De laatste gewone aflevering van dit jubileumseizoen van Liefde voor Muziek focust op Tourist LeMC. Zijn collega-artiesten duiken daarvoor in zijn repertoire en maken er hun eigen versie van. Deze songs zal je allemaal horen in Liefde voor Muziek.

Na Regi, Laura Tesoro, Clouseau, K3, Johannes Genard van School is CoolSuzan & FreekJasper Steverlinck en Stan Van Samang is het aan Tourist LeMC om in het middelpunt van de belangstelling te staan in Liefde voor Muziek

Het debuutalbum ‘Antwerps Testament’ van Tourist LeMC dateert al van 2010. Twee jaar later bereikte hij de finale van Humo’s Rock Rally. Zijn grote doorbraak kwam er echter pas in 2015 met het album ‘En route’. Een jaar later volgde de monsterhit Horizon. Sindsdien bereikt Tourist regelmatig hoge posities op de hitlijsten en is hij overal te horen. In Liefde voor Muziek brengt hij nog eens Kom Naar Het Water, een cover van Emma Bale. 

Alle songs

  • Laura Tesoro bijt de spits af met een gospelversie van Alles Is Gezegend.
  • Jasper Steverlinck covert dan weer Spiegel. Hij maakt van het nummer een Nederlandstalige ode aan Tierlantijntje, het café waar Jasper zijn eerste stappen in de muziekwereld zette. 
  • K3 koos voor Adem. “We hebben het wel enorm ge-K3’seerd. Sorry daarvoor!”, waarschuwen ze Tourist.
  • Koen en Kris Wauters van Clouseau brengen Koning Liefde. “Ik kon niet anders. Ik mag thuis niet meer binnen als ik dit nummer niet breng. Mijn zoon Nono is ontzettend grote fan. Een van de mooiste cadeaus die hij ooit kreeg, is trouwens een trui van ‘den Tourist’. En hij zei: ‘papa, als je niet Koning Liefde zingt, dan stuift er wat.’”, legt Koen uit.
  • Johannes Genard verrast met Niemandsland. “Het is eigenlijk een peptalk voor mezelf. Het gaat over dankbaar zijn en de gewoonte kweken bij jezelf om dankbaarder te zijn. Om eerlijk te zijn, dat is wel iets waar ik bij mezelf aan moet werken”, verklaart hij zijn keuze.
  • Suzan & Freek kiezen met Horizon voor de grootste hit van Tourist.
  • Stan Van Samang ontroert zichzelf met zijn versie van Bal Aan De Voet.
  • Regi zorgt voor het meest verrassende optreden van de avond. Hij maakt een mash-up van We Begrijpen Mekaar en The Taste Of Summer, een oud trance nummer én het lied dat op de Bosuil te horen is als Royal Antwerp FC scoort.

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...