‘Liefde voor Muziek’: Deze songs van Laura Tesoro hoor je in de tweede aflevering

Het jubileumseizoen van Liefde voor Muziek is vorige week van start gegaan. Daarin viert VTM het tienjarig bestaan van het muziekprogramma met nog meer artiesten dan we gewend zijn. Vorige week hoorden we zo al acht nieuwe versies van songs van Regi en deze week is Laura Tesoro aan de beurt.

443 covers en 62 artiesten hebben we de afgelopen negen seizoenen al te zien gekregen in Liefde voor Muziek en dus was het tijd voor een jubileumeditie. Daarvoor selecteerden de makers van elk van de voorbije seizoenen één artiest die terugkeert.

Stan Van Samang (seizoen 1), Johannes Genard van School is Cool (seizoen 2), Clouseau (seizoen 3), Jasper Steverlinck (seizoen 4), Laura Tesoro (seizoen 5), Regi (seizoen 6), Tourist LeMC (seizoen 7), Suzan & Freek (seizoen 8) en K3 (seizoen 9) mogen zo hun koffers pakken. Samen trekt deze uitgebreide groep met 13 artiesten naar Villa La Clausade en wijndomein Mauguio in Frankrijk.

Laura Tesoro

Deze week staat Laura Tesoro uit het vijfde seizoen centraal. Bij haar deelname in 2019 had de zangeres net genoeg songs om te kunnen deelnemen aan het programma, maar ondertussen zijn er daar al heel wat songs bijgekomen. De artiesten hebben dit seizoen dus veel meer om uit te kiezen.

  • Jasper Steverlinck gaat voor What’s The Pressure, de song waarmee Laura op het Eurovisiesongfestival stond. Hij zorgt opnieuw voor een kippenvelmoment met zijn donkere versie.
  • K3 zorgt misschien wel voor het meest verrassende moment met hun Beest. Dat is hun vertaling van de song Beast. “Ik heb K3 18+ gemaakt”, klinkt het alvast bij Laura.
  • Clouseau gaat dan weer voor Hold On, een bewerking die voor Laura extra speciaal is. Exact tien jaar geleden drukte Koen namelijk voor haar af in The Voice van Vlaanderen. “Als dat niet gebeurd was, had ik hier nu niet gezeten”, klinkt het bij Laura
  • Daarna is het de beurt aan Stan Van Samang. Hij is naar eigen zeggen grote fan van Laura en probeert het aan om Strangers in een ander jasje te steken.
  • Suzan & Freek kozen één van de weinige ballads van Laura. Ze vormen Not Easy om tot Liefde Gegeven en weten Laura daarmee tot tranen toe te beroeren.
  • Tourist LeMC maakt Laura blij met zijn keuze voor Press Pause. “Ik heb het wel helemaal binnenstebuiten gedraaid”, teaset Tourist, waarna hij Laura meeneemt op zijn bijzondere trip.
  • Regi’s keuze lag voor de hand: Higher. “Als je dat tempo verdubbelt, kom je in mijn winkel terecht”, motiveert hij.
  • Johannes Genard verrast Laura met zijn keuze voor Ooit Zal Ik Gaan uit de animatiefilm Vaiana, waarin ze haar stem verleende aan het hoofdpersonage.

Als laatste is natuurlijk Laura Tesoro zelf nog aan de beurt. Zij mag haar favoriete song uit haar vorige deelname brengen. Laura keert voor haar tribute song terug naar het seizoen dat ze samen met Jan Leyers beleefde en brengt nog één keer haar prachtige versie van de Soulsister-hit Changes.

Liefde voor Muziek is elke dinsdag om 20.35 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...