Food & Drinks
Vergeet ‘Dry January’, de nieuwe trend is ‘Damp January’ en dit is wat dat wil zeggen
Wie een hele maand helemaal niets van alcohol drinken nogal drastisch of iets te moeilijk vindt, kan zijn goede voornemens toch waarmaken door deel te nemen aan ‘Damp January’. Daarbij laat je alcohol niet volledig vallen, maar let je erop om heel de maand januari minder alcohol te drinken en zo bewuster om te gaan […]
Dit zijn de populairste gerechten van Deliveroo in 2023
Het jaar zit er bijna op en dus is het tijd voor eindejaarslijstjes. Die komen er uiteraard onder andere van Spotify, maar sinds enkele jaren ook van Deliveroo. De maaltijdbezorger deelt namelijk jaarlijks een lijst met de populairste gerechten wereldwijd én in België. Daar zien we dit jaar alvast nieuwe koplopers. Deliveroo is op dit […]
Pizza Hut brengt pizza met slangenvlees op de markt
De bekende restaurantketen Pizza Hut heeft voor heel wat controverse gezorgd. Het bedrijf lanceerde namelijk een slangenpizza. Meer specifiek gaat het om een pizza die gemaakt is op basis van slangensoep, een traditioneel Chinees wintergerecht. De pizza is dan ook enkel te verkrijgen in Hongkong. Het is bekend dat Pizza Hut regelmatig een nieuwe, opvallende […]
Aldi geeft zijn chips nieuwe naam: iconische Pirato-chips verdwijnen
Een chipsicoon verdwijnt in 2024. Supermarktketen Aldi heeft namelijk bekendgemaakt dat de Pirato-chips van naam zullen veranderen. Vanaf volgend jaar kan je die in de winkel vinden onder de naam Sun Snacks. “Na jaren varen ben ik gestrand op een paradijselijk eiland. Hier geniet ik in de stralende zon van mijn pensioen. Daarom heten je […]
Prijs van olijfolie stijgt … een nieuw doelwit voor dieven
Olijfolie lijkt wel het vloeibare goud geworden: terwijl de prijzen zijn gestegen als gevolg van de droogte die olijfgaarden treft, zijn sommige mensen gedwongen om een daad te stellen die een jaar geleden absurd leek: diefstal. In het nieuws: De prijs van olijfolie is met meer dan 100 procent gestegen en hebben historische niveaus bereikt. […]
‘Dagelijkse Kost’ krijgt applicatie om je te helpen met inspiratie om te koken
De enorme database van recepten uit het VRT 1-programma Dagelijkse Kost met Jeroen Meus is nu allemaal samen terug te vinden in een gloednieuwe applicatie. Dankzij de handige interface moet je daar snel inspiratie kunnen vinden om te beslissen wat je kan klaarmaken. Niet het koken zelf, maar eerder het beantwoorden van de vraag “Wat […]
Coca-Cola ontwikkelde nieuwe smaak met behulp van AI
Niet alleen de techbedrijven storten zich op artificiële intelligentie (AI). Ook bedrijven uit andere sectoren springen op die trein. Coca-Cola is daar nu een mooi voorbeeld van. De frisdrankenproducent heeft een nieuwe smaak ontwikkeld met de hulp van AI. In het nieuws: Coca-Cola heeft een nieuwe gelimiteerde editie gelanceerd van de wereldbefaamde frisdrank. Het multinationale […]
Belgische wijnen in opmars, een positief gevolg van de klimaatopwarming?
De Belgische wijnbouw doet het opmerkelijk goed. Door de klimaatopwarming kunnen bepaalde druivensoorten hier goed aarden. Business AM sprak met Eduard Monsecour, wijnexpert en voorzitter van wijngilde De Stenen Muur, over de toekomst van de Belgische wijnen. Beluister hier het volledige interview met Eduard Monsecour: De essentie: De klimaatopwarming zorgt voor wijnbouw in ons land […]
Speciale ‘Loki’-saus nu ook verkrijgbaar bij McDonald’s België
Volgende maand verschijnt het tweede seizoen van Loki op Disney+. Als promotie voor het tweede seizoen werkte Marvel samen met McDonald’s voor een speciale ‘Sweet ‘N Sour Sauce’. Die is al een tijdje te vinden in een beperkt aantal regio’s, maar komt nu ook naar ons land. Het tweede seizoen van de Disney+-reeks Loki staat voor […]
Burger King moet zich voor rechtbank verantwoorden voor te kleine Whopper
Burger King wordt ervan beschuldigd zijn klanten te willen misleiden met reclame van zijn Whopper die veel groter is dan de hamburger die je in hun restaurants krijgt. De keten probeerde die aanklacht te laten verwerpen, maar kreeg ongelijk. Daardoor moet Burger King zich binnenkort in de rechtbank verdedigen. Een groep klanten spande recent een […]
Chocolatier Guylian gooit het roer om: “Het merk was oubollig geworden”
Het Belgische chocolademerk Guylian bestaat al sinds 1958, maar soms is vernieuwing nodig. Business AM sprak met CEO Tom Snick over het schrappen van bedrijfsonderdelen, ambitie en motivatie. Beluister hier het volledige interview met Tom Snick: De essentie: Snick voerde veranderingen door bij Guylian. Naast de vernieuwde verpakking werd vooral het assortiment verkleind. Nu maakt […]
Papieren rietjes blijken potentieel hoge PFAS-concentraties te bevatten
Uit een recent Belgisch onderzoek met 39 verschillende rietjestypes is gebleken dat papieren en bamboe rietjes een grotere kans hebben op het bevatten van poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) in vergelijking met plastic en metalen alternatieven. Volgens de studie, gepubliceerd in Food Additives & Contaminants, bevatten papieren rietjes een PFAS-gehalte van 90%, terwijl dit voor bamboe […]
Houdbaarheidsdatum is voor bepaalde producten overbodig, vinden Nederlandse consumenten
Een onderzoek van Foodello, een bedrijf die voedselverspilling tegengaat, toont aan dat veel Nederlandse consumenten goed kunnen inschatten welke producten na de THT-datum wel nog even goed blijven. Wat blijft er goed?
Producenten van Parmigiano implanteren microchips in hun kazen om iets te doen tegen namaak
Italiaanse kazen worden overal ter wereld gegeten. Die zijn zo populair dat er heel wat nepkazen in omloop zijn. De producenten en het Parmigiano Reggiano Consortium wenden zich nu tot de chiptechnologie om het kaf van het koren te scheiden. Verschillende media en kookwebsites waarschuwden vorig jaar al voor de handel in namaakmozzarella’s. “Destijds had […]
Topchef Sergio Herman kiest resoluut voor Aziatisch avontuur
Topchef Sergio Herman, een van de bekendste horeca-ondernemers van de Lage Landen, zwaait Cadzand vaarwel en zet alles in op een doorbraak in Azië. In het nieuws: Het culinaire wereldje staat in rep en roer na de aankondiging van Sergio Herman gisteravond. De Nederlandse badplaats Cadzand (nabij Knokke) zal het binnenkort zonder zijn gerenommeerde chef […]