Dit zijn de populairste gerechten van Deliveroo in 2023

Het jaar zit er bijna op en dus is het tijd voor eindejaarslijstjes. Die komen er uiteraard onder andere van Spotify, maar sinds enkele jaren ook van Deliveroo. De maaltijdbezorger deelt namelijk jaarlijks een lijst met de populairste gerechten wereldwijd én in België. Daar zien we dit jaar alvast nieuwe koplopers.

Deliveroo is op dit moment actief in tien landen: het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Ierland, Italië, Singapore, Hongkong, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Het zijn dan ook die landen die we terugvinden in de wereldwijde top 100. Vorig jaar prijkte daar helemaal bovenaan de pita chawarma van Poulet Mezzencore in Parijs, maar die is nu nergens meer terug te vinden.

Hongkong bovenaan

Die plaats wordt nu ingenomen door de traditionele noedelsoep met buikspek en inktvis van TamJai Yunnan Mixian in Hongkong. Het is de eerste keer dat een restaurant uit dat land bovenaan prijkt. Op de tweede plaats staat de Linguine Carbonara à la Parisienne van Livio Più in de Franse hoofdstad Parijs. Het podium wordt vervolledigd met Bouw je eigen Poké Bowl van Poké Shack uit Londen in het Verenigd Koninkrijk.

Op vier vinden we de Gran Crispy McBacon uit de McDonald’s in het Italiaanse Milaan en op vijf staat de Original Burger van SALT uit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De Burrito Bowl van Boojum uit Dublin in Ierland prijkt op de zesde plaats en zo juist het hoogste genoteerde Belgische gerecht vooraf. Dat is namelijk de Zalm Style Poké Bowl van Hawaiian Poké Bowl uit Antwerpen.

De gezonde trend wordt doorgezet op de achtste plaats met Bouw je eigen saladekom van atis uit Londen. De klassieke Sausage McMuffin with Egg Combo for 1 uit de McDonald’s in Hongkong en een Burrito van Fresh Mex uit het Schotse Aberdeen sluiten de top tien af. Tot slot melden we nog even een heel opvallend ‘gerecht’ op de veertiende plaats, want daar staat namelijk een doodgewone tros bananen van Waitrose in Londen.

België

De trend waarbij mix-en-match bowl food steeds populairder wordt, is ook te zien in de Belgische top tien, al worden die gerechten daar afgewisseld met klassiekers uit de McDonald’s en de Quick. Na de Zalm Style Poké Bowl van Hawaiian Poké Bowl uit Antwerpen vinden we namelijk het Giant Menu van de Quick en de Chicken McNuggets van de McDonald’s, beiden in Brussel. De Brusselse McDonald’s staat ook op plaats 8 met een Big Mac. En een Giant Menu is niet alleen populair in Brussel, maar ook in Luik, want dat staat op de zevende plaats.

Brugge staat dan weer op de vierde plaats met de Bouw Je Eigen Kom! van Moana Pokébowls. Op plaats 5 en 10 vinden we twee Gentse pasta’s terug: de Penne Pasta met pikante tomatensaus met of zonder spek van de Bocca en de Medium Spaghetti Kastart van De Kastart. Tot slot vinden we nog twee gerechten van O’Tacos in Brussel op de zesde en negende plaats: de O’Tacos size M en L.

Meer
Lees meer...