‘Lizzie McGuire’-actrice Hilary Duff bevestigt: “Reboot gaat niet door”

Slecht nieuws voor iedereen die er al keihard naar uitkeek om een volwassen versie van Lizzie McGuire te ontmoeten. Hoofdrolspeelster Hilary Duff heeft namelijk laten weten dat de geplande reboot van de Disney-reeks niet doorgaat.

De Lizzie McGuire-reboot is vorig jaar aangekondigd. De productie van de serie begon even later al, op het einde van 2019. Maar die productie vertraagde ook al snel. Zo is Lizzie McGuire-bedenkster en showrunner Terri Minsky begin dit jaar opgestapt. De reden zou “creatieve meningsverschillen” zijn.

‘Volwassen’ reboot over volwassen Lizzie

Die meningsverschillen zouden gaan over het platform waarop de reboot zou verschijnen. Zowel Minsky als Lizzie McGuire-actrice Hilary Duff vonden dat de serie een betere match zou zijn met Hulu dan Disney+, omdat die ‘volwassener’ is dat de originele reeks. Disney+ staat namelijk bekend om z’n voornamelijk gezinsvriendelijke content.

We zijn ondertussen namelijk heel wat jaren verder, en Lizzie is ook ouder geworden. Het hoofdpersonage is de dertig gepasseerd en haar leven ziet er dus ook heel anders uit dan in de originele versie van Lizzie McGuire. Dat verschil wilden Minksy en Duff heel duidelijk maken. Maar daar werden ze blijkbaar niet in gesteund.

Leven veranderd

Hilary Duff heeft nu dus bekendgemaakt dat de Lizzie McGuire-reboot niet doorgaat. “Ik heb me altijd vereerd gevoeld om het personage van Lizzie in m’n leven te hebben”, schreef Duff op Instagram. “Ze heeft zoveel levens voorgoed veranderd. Het mijne ook.”

“Het betekent zoveel voor mij om te zien dat fans haar nog altijd zo graag zien. Ik weet dat we er alles aan gedaan hebben om een reboot te krijgen. Maar ondanks al die inspanningen komt die er niet. Ik wil namelijk dat die reboot authentiek is en gaat over hoe Lizzies leven er vandaag zou uitzien. Da’s wat het personage verdient.”

“We kunnen allemaal even rouwen om de fantastische vrouw die ze zou geworden zijn, en om de avonturen die we met haar zouden kunnen beleven. Ik vind het echt erg. Maar ik beloof jullie dat iedereen z’n uiterste best heeft gedaan, maar de sterren stonden gewoon niet goed. Hey now, this is what 2020’s made of.”

Cast

Heel wat fans keken reikhalzend uit naar de Lizzie McGuire-reboot. Het grootste deel van de cast zou namelijk opnieuw te zien zijn. Naast Hilary Duff (Lizzie), zouden we ook Jake Thomas (broer Matthew), Hallie Todd (mama Jo), Robert Carradine (papa Sam) en Adam Lamberg (beste vriend en love interest Gordo) terugzien.

Meer
Lees meer...