‘Loki’ seizoen 2 nu volledig te zien op Disney+

Het nieuwe seizoen van Loki staat volledig op Disney+. De reeks ging op 6 oktober van start en na zes afleveringen komt er ook meteen een einde aan. Of er ook nog een derde seizoen komt, is niet bekend. Al was er eerder wel al sprake van.

Loki, dat voor het eerst te zien was in 2021, betekende het prille begin van de multiverse. Die multiverse ging ondertussen verder in alle andere projecten van Marvel, waaronder Doctor Strange in the Multiverse of Madness en Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Ondertussen zijn we twee jaar verder en vanaf oktober kregen we een tweede seizoen van de reeks voorgeschoteld. Daarin zagen we hoe Loki verder probeerde om te gaan met de bizarre gebeurtenissen in het TVA. De reeks staat ondertussen volledig online.

Loki

In Loki zagen we hoe Thors broer na het stelen van de Tesseract werd meegenomen naar het TVA. Dat is een organisatie die alle touwtjes in handen heeft, en het volledige verloop van de mensheid al had vooropgesteld. Iedereen die iets deed dat niet in het plan paste, werd gestraft. Zo kwam Loki dus in een soort van tussenwereld terecht, waar hij het bestaan van varianten ontdekte. 

Op het einde van het eerste seizoen beseft Loki dat Kang the Conqueror niet is wie hij zegt te zijn en beseft hij dat hij wel eens eeuwig zou kunnen vastzitten in de tussenwereld en het TVA. In het tweede seizoen probeert Loki een oplossing te zoeken, maar daarbij begint “de eeuwige rebel” zich ook te realiseren dat vriendschap iets belangrijks is.

Finale

Na vijf afleveringen is vandaag, op 10 november, de laatste aflevering verschenen. Die aflevering belooft emotioneel te worden. De grote vraag daarbij is: zal Loki het universum en zijn vrienden kunnen redden? Of we daar ook nu een antwoord op krijgen of pas in een derde seizoen, valt ook af te wachten.

Dat derde seizoen is niet officieel bevestigd, maar toch was er eerder al sprake van. “Het eerste en tweede seizoen dienen een beetje als twee hoofdstukken in hetzelfde verhaal”, vertelt hij. “Het tweede seizoen zal dat eerste boek afsluiten, maar er liggen nog heel wat andere boeken op de kast over dit personage en over deze wereld”, vertelde producer Kevin Wright in een eerder interview.

Meer
Lees meer...