‘Lord of the Rings’-serie van Amazon krijgt officiële titel

De nieuwe Lord of the Rings-serie van Amazon Prime Video, die zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van J.R.R. Tolkiens The Hobbit en The Lord of the Rings afspeelt, heeft onlangs hun officiële titel onthuld in een speciale video. Op het eerste zich lijkt die gemaakt met computergraphics, maar niets is minder waar. Het eerste seizoen van de reeks zou ook dit jaar verschijnen, namelijk op 2 september 2022.

In de recent onthulde video van Amazon Prime Video zien we hoe gesmolten metaal de groeven in een stuk hout opvult, terwijl een vrouwenstem zegt: “Drie ringen voor de Elvenkoningen onder de hemel. Zeven voor de dwergenheren in hun hallen van steen. Negen voor de sterfelijke mensen, gedoemd te sterven. Eén voor de donkere heer op zijn donkere troon in het land van Mordor, waar de schaduwen liggen.” Daarna krijgen we de officiële titel van de nieuwe Lord of the Rings-reeks te zien.

De titel luidt …

De volledige titel wordt onthuld als The Lord of the Rings: The Rings of Power. Het was eerder bevestigd dat de show zich zou afspelen tijdens het zogenaamde Tweede Tijdperk, toen de Rings of Power werden gesmeed door Sauron. De titel geeft nu aan dat de ringen een belangrijk onderdeel van de show zullen zijn.

“Dit is een titel waarvan we ons voorstellen dat die op de rug van een boek zou kunnen leven naast J.R.R. Tolkiens andere klassiekers”, vertelden showrunners J.D. Payne en Patrick McKay. “The Rings of Power verenigt alle belangrijke verhalen van het Tweede Tijdperk van de Midden-aarde: het smeden van de ringen, de opkomst van de Dark Lord Sauron, het epische verhaal van Númenor, en de Laatste Alliantie van Elfen en Mensen. Tot nu toe heeft het publiek op het scherm alleen het verhaal van de Ene Ring gezien, maar voordat er één was, waren er vele … en we zijn verheugd om het epische verhaal van hen allemaal te delen.”

Interessant is dat de video over de onthulling van de titel gemaakt is met praktische effecten en niet met computergraphics, volgens Amazon. Expert gieter en metaalkunstenaar Landon Ryan werkte samen met regisseur Klaus Obermeyer en de legendarische Hollywood SFX pionier en kunstenaar Douglas Trumbull om het gesmolten metaal vast te leggen. Het metaal beweegt door het houtsnijwerk in een duurzaam geproduceerde plak sequoia met behulp van een 4K-camerasysteem.

De serie

De officiële synopsis voor de serie, die in januari 2021 werd vrijgegeven, luidde: “Beginnend in een tijd van relatieve vrede, volgt de serie een hele reeks van personages, zowel bekende als nieuwe, terwijl ze de confrontatie aangaan met de lang gevreesde heropkomst van het kwaad in de Midden-Aarde. Van de donkerste diepten van de Misty Mountains, tot de majestueuze bossen van de elvenhoofdstad Lindon, tot het adembenemende eilandenrijk Númenor, tot de verste uithoeken van de kaart. Deze koninkrijken en personages zullen erfenissen schrijven die tot lang na hun dood nog zullen blijven voortleven.”

De epische fantasyserie zal in première gaan op 2 september 2022 op Amazon Prime Video, waarna wekelijks nieuwe afleveringen zullen verschijnen. Het filmen van het eerste seizoen van de show werd voltooid op 2 augustus 2021 in Nieuw-Zeeland. En Amazon heeft al opdracht gegeven voor een tweede seizoen, dat deze keer volledig in Groot-Brittannië zal worden opgenomen. Een eerste afbeelding van de aankomende reeks kregen we al in augustus vorig jaar te zien.

Cast en crew

De cast bestaat uit: Cynthia Addai-Robinson (Arrow, Colombiana), Robert Aramayo (Game of Thrones, The King’s Man), Owain Arthur (The One and Only Ivan), Maxim Baldry (Mr. Bean’s Holiday), Nazanin Boniadi (Homeland, Hotel Mumbai), Morfydd Clark (Saint Maud), Ismael Cruz Córdova (Miss Bala, Mary Queen of Scots), Charles Edwards (The Crown, Batman Begins), Trystan Gravelle (Britannia), Sir Lenny Henry (The Witcher: Blood Origin), Ema Horvath (Don’t Look Deeper), Markella Kavenagh (My First Summer), Joseph Mawle (Game of Thrones), nieuwe talenten Tyroe Muhafidin en Sophia Nomvete, Lloyd Owen (Apollo 18), Megan Richards (Wanderlust), Dylan Smith (One Hour Photo), Charlie Vickers (Medici: Masters of Florence), Leon Wadham (Power Rangers Beast Morphers), Benjamin Walker (The Choice, Abraham Lincoln: Vampire Hunter), Daniel Weyman (Gentleman Jack) en Sara Zwangobani (The Starter Wife).

De serie wordt geleid door showrunners en executive producers J.D. Payne en Patrick McKay, in een productie van Amazon Studios. Zij worden bijgestaan door uitvoerende producenten Lindsey Weber, Callum Greene, J.A. Bayona (die ook de regisseur van dienst), Belén Atienza, Justin Doble, Jason Cahill, Gennifer Hutchison, Bruce Richmond en Sharon Tal Yguado. Mede-uitvoerende producenten en regisseurs zijn Wayne Che Yip, Charlotte Brändström en Christopher Newman.

Bekijk de onthulling van de titel voor de nieuwe reeks hieronder:

The Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnt op 2 september 2022 op Amazon Prime Video.

Meer
Lees meer...