‘Lord of the Rings: The Rings of Power’ krijgt lange, nieuwe trailer

Amazon Prime Video onthulde eindelijk nog wat meer over zijn aankomende The Lord of the Rings-serie. In de nieuwe tweeënhalve minuut durende trailer zien we meer van het verhaal en maken we kennis met een nieuw ras. De langverwachte reeks, die voluit The Lord of the Rings: The Rings of Power heet, verschijnt op 2 september 2022 op de streamingdienst.

In 2017 kocht Amazon de rechten voor de franchise The Lord of the Rings van schrijver J.R.R. Tolkien. Het moest het prestigeproject worden van de nieuwe streamingdienst Amazon Prime Video. Voor seizoen 1 telden ze dan ook in totaal het indrukwekkende bedrag van 465 miljoen dollar (456,5 miljoen euro) neer. Dat maakt het project de duurste tv-reeks uit de geschiedenis. En in de nieuw onthulde trailer zien we eindelijk waar al dat geld naartoe is gegaan.

Nieuwe trailer

In de grafisch zeer indrukwekkende, nieuwe ‘main teaser’, zoals Prime Video de trailer omschrijft, ligt de focus vooral op de jongere Galadriel (Morfydd Clark) en Elrond (Robert Aramayo). Die twee personages kwamen ook voor in The Lord of the Rings-films van Peter Jackson uit de jaren 2000. De trailer opent met beelden van een vredevolle Midden-Aarde. LOTR-fans weten echter dat die vrede niet lang zal duren, net zoals Galadriel. Zij voelt namelijk “de heropkomst van het lang gevreesde kwaad in de Midden-Aarde” aankomen, zoals het ook luidt in de synopsis van de serie.

Verder krijgen we al de verschillende rijken van de Midden-Aarde te zien, waaronder het ondergrondse Dwergenkoninkrijk van Khazad-dûm, de beboste Elfenrijken van Lindon en Eregion en het legendarische eiland van Númenór. Daarnaast maken we ook kennis met een nieuw ras: de Harfoots. Dat zijn de voorgangers van de Hobbits. Tot slot ontdekken we nu dat in het vurige object dat we zagen neerstorten in de korte The Rings of Power-teaser van vorige week, een man zat.

Het eerste seizoen van The Rings of Power zal te zien zijn vanaf 2 september 2022. En er komt ook al zeker een tweede aan. Prime Video zou naar verluidt een deal hebben gesloten om in totaal vijf seizoenen te maken.

Bekijk de nieuwe trailer hieronder:

Seizoen 1 van Lord of the Rings: The Rings of Power verschijnt vanaf 2 september 2022 op Amazon Prime Video.

Meer
Lees meer...