‘Love Actually’-cast houdt reünie in nieuwe special

Het is weer bijna december en dat betekent: kerstfilms. Eén van de grootste klassiekers tijdens die kerstperiode is zonder twijfel Love Actually. De film uit 2003 wint al bijna 20 jaar jaarlijks de harten van miljoenen kijkers. En dat komt niet alleen door het hartverwarmende verhaal, maar zonder twijfel ook door de topcast. Die cast zal nu opnieuw samenkomen in een nieuwe special.

Wie Kerstmis zegt, zegt Love Actually. De romantische komedie, waarin we als kijker verschillende kleine (en overlappende) verhaaltjes te zien krijgen, bestaat al bijna twintig jaar. De film behoort dan ook al jaren tot de beste en meest succesvolle kerstfilms aller tijden. Dat is volgens ABC dan ook reden genoeg om een castreünie te organiseren. Die komt volgende week op de Amerikaanse zender. Een releasedatum in België is er nog niet.

Love Actually

In Love Actually worden acht verschillende koppels gevolgd in de periode voor Kerstmis. Die periode verloopt voor de een al wat romantische dan voor de ander. Uiteindelijk lopen de acht verhalen over in elkaar, wat het voor de kijker allemaal nog aangenamer maakt.

De film kan rekenen op een absolute topcast met onder andere Hugh Grant, Keira Knightley, Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson en Rowan Atkinson.

Reünie

Een deel van die sterrencast zal binnenkort dus ook te zien zijn in een speciale reünie op de zender ABC. In The Laughter and Secrets of Love Actually blikken onder andere Hugh Grant en Emme Thompson terug op hun periode op de set en het succes van de film. Ook acteurs Thomas Brodie-Sangster en Olivia Olson zullen te zien zijn. Zij speelden twintig jaar geleden de rollen van de toen nog jonge Sam en Joanna.

In een eerste trailer vertelt Grant alvast over zijn iconische dansscène en hoe die er bijna niet was geweest. “Ik dacht echt dat ik het zou haten”, vertelt de acteur.

Bekijk de trailer van The Laughter & Secrets of Love Actually hier:

Meer
Lees meer...