‘Love Island’: Mert blikt met gemengde gevoelens terug op zijn twee deelnames

Mert Okatan is een van de bekendste gezichten van Love Island België en Nederland. De Nederlander won het tweede seizoen van het realityprogramma en was ook in seizoen 3 te zien. In een podcast heeft hij nu voor het eerst openhartig teruggeblikt op beide deelnames.

In de podcast van Janice Blok, die ook op YouTube te zien is, is Mert heel eerlijk over zijn deelnames aan Love Island. Het tweede Belgisch/Nederlandse seizoen daarvan won hij samen met Joan. Het koppel kreeg daardoor 25.000 euro, maar uiteindelijk strandde hun relatie toch na één jaar.

En ook afgelopen seizoen was Mert opnieuw te zien. In Casa Amor was hij namelijk een van de tien voormalige deelnemers die terugkeerden in het programma. Deze keer vormde hij een koppel met Sunita. Ze schopten het samen tot de finale, maar moesten daar de duimen leggen tegen winnaars Cas en Jotti. En ook deze keer bleek de vonk niet sterk genoeg, want kort na het programma gingen Mert en Sunita hun eigen weg.

Verliefdheid bij Joan

De liefde vond Mert dus nog niet op Love Island, maar dat was naar eigen zeggen ook niet echt zijn bedoeling. “Tuurlijk deed ik mee om de fame. De tweede keer ook. Maar de eerste keer was ook omdat ik nog nooit verliefd was geweest. Ik wist wel dat ik bekend zou worden, maar de eerste keer wist ik niet dat het zo ging uitpakken”, legt Mert uit.

Uiteindelijk vond hij toen bij Joan wel (tijdelijk) de liefde. “Ik was daar voor het eerst écht verliefd, heel mooi, maar ook spannend en eng. We hadden het daarna best nog wel lang geprobeerd met elkaar, een jaar lang zelfs. Maar we hebben het best wel lastig gehad met elkaar. Daarom is het ook uitgegaan: we pasten gewoon niet bij elkaar. We hadden andere verwachtingen van elkaar”, is hij eerlijk.

Daten met Sunita

Diezelfde verliefdheid was er bij zijn tweede deelname niet met Sunita. Toch hebben ook zij geprobeerd of het na Love Island iets kon worden. “Ik wilde het eerst in Nederland uitzoeken met elkaar, omdat je daar jezelf bent. Uiteindelijk hebben we gewoon normaal gedatet, maar zat er toch een bepaalde druk achter omdat mensen toch iets verwachten”, legt hij uit. “Uiteindelijk is het gewoon niet geworden wat het moest worden. Ik ga niet aan een dood paard trekken.”

Bekendheid

Geen liefde dus, maar de “fame” die de 22-jarige Mert zocht op Love Island vond hij wel. Met bijna 100.000 volgers op Instagram is hij sinds zijn deelname een echte influencer … en dat heeft zo zijn voordelen.

“Ik plaats een foto en krijg dan een x bedrag daarvoor”, zegt Mert, die geen exact cijfer wil noemen. “En mijn ouders werken daar dan een hele maand voor. Ik heb het heel makkelijk verdiend. Dat voelt soms niet eerlijk, maar ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen.”

Bekijk en beluister hier de podcast met Mert:

Meer
Lees meer...