‘Love Island’ dit jaar wél te zien op zaterdag met speciale uitzending

Vorig jaar konden we bijna elke dag genieten van Love Island. We moesten het toen elke week één dagje zonder onze vast portie reality-tv doen. Op zaterdag sloeg Love Island namelijk telkens een dagje over. Maar dit seizoen krijgen we op zaterdag een speciale uitzending met de naam Love Island: Aftersun.

Vanaf volgende week maandag kunnen we elke dag genieten van een nieuwe aflevering van Love Island. We maakten al kennis met de nieuwe Islanders, maar er is meer goed nieuws, want we krijgen elke week een extra aflevering van de verslavende datingshow.

Love Island: Aftersun

Elke zaterdag zal er dit seizoen een aflevering van Love Island: Aftersun te zien zijn op VIJF. Daarin blikken Viktor Verhulst en zijn Nederlandse tegenhangster Holly Mae Brood terug op de afgelopen week op Love Island.

Maar er is meer, want in Love Island: Aftersun zullen ook de afvallers te zien zijn. Zij zullen samen met Viktor en Holly kijken naar de beelden en vertellen over hun ervaring. Daarnaast zullen de afvallers ook als eerste kennis kunnen maken met hun vervangers, de nieuwe Islanders.

Love Island 2020

Het is een vreemd televisieseizoen, want veel programma’s moesten zich aanpassen aan de coronapandemie. Maar gelukkig leent het format van Love Island zich perfect voor de coronaregels. De groep Islanders kon zo toch afreizen naar de villa in het Spaanse Gran Canaria en kon zo als bubbel op zoek naar de liefde.

De opzet van Love Island is daardoor ook nog steeds helemaal hetzelfde als vorig jaar. De groep, die voorlopig uit 11 deelnemers bestaat, gaat op zoek naar een partner. Tijdens elke recoupling moeten ze een partner kiezen, met wie ze (voor enkele dagen dan toch) een koppel willen vormen. Als koppel krijgen ze dan verschillende opdrachten voorgeschoteld om hun prille relatie te testen. Daarna kunnen ze beslissen of ze samen willen blijven of een nieuwe partner willen kiezen.

Tijdens het seizoen worden door de Islanders zelf, maar ook door de kijkers, mensen naar huis gestuurd. Die worden dan vervangen door nieuwe Islanders. Maar wanneer we dichter bij het einde komen, worden de Islanders niet meer vervangen en wordt de groep steeds kleiner. Tot er uiteindelijk één koppel overblijft en zij gaan naar huis met de geldprijs.

Love Island start op maandag 31 augustus en is vanaf dan elke avond te zien op VIJF.

Meer
Lees meer...