‘Lucifer’ keert in de toekomst misschien nog terug

Het is bijna exact een jaar geleden dat het zesde en laatste seizoen van Lucifer te zien was op Netflix. De reeks werd in 2018 overgenomen van de zender FOX en legde bij de streamingdienst een succesvol parcours af. Hoewel er in het laatste seizoen een duidelijk en afgesloten einde was, hebben de showrunners toch nog steeds zin in een vervolg.

De kans bestaat dat Lucifer in de toekomst nog eens zal terugkeren. Of dat in de vorm van een serie, film, musical … zal zijn, is niet bekend. Maar wat we wel weten is dat showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson er nog graag een vervolg aan zouden willen breien. Dat vertelden ze in een interview met ScreenRant. Lucifer liep van 2016 tot 2021 en telde zes seizoenen.

Lucifer

All bad things must come to an end”: met die woorden kondigde Netflix vorig jaar het laatste seizoen van Lucifer aan. De reeks was van 2016 tot 2018 te zien op de zender FOX, waar het na een derde seizoen werd afgevoerd. Uiteindelijk werd het, dankzij de fans van de show, opgepikt door Netflix. Daarna volgden er nog drie seizoenen.

Lucifer gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over Lucifer Morningstar (Tom Ellis). Wanneer hij op een dag beslist om op vakantie te gaan in Los Angeles, verandert zijn leven. Hij raakt vermengd in een politieonderzoek, waarna hij ervan overtuigd is de perfecte hulp te zijn voor LAPD-agente Chloe Decker (Lauren German). Daarnaast maakt hij van zijn tijd in LA ook gebruik om met een therapeut aan zijn daddy issues te werken.

Vervolg

Vorig jaar, op 10 september 2021, kwam er een einde aan de serie. Maar toch laten showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson zich nu uit over een eventueel vervolg. “Wij hopen dat er ooit nog een vervolg of revival komt”, vertelt Henderson aan ScreenRant. “We houden van de show en van werken met deze mensen. Ik hoop dat we op een bepaalde manier de reeks kunnen laten terugkeren. Zeg nooit nooit. We hebben allemaal nog steeds een zeer goed contact.”

“Of het kan ook terugkeren in de vorm van een musical, mijn persoonlijke favoriet, of een animatieserie. Er zijn zoveel opties”, klinkt het dan weer bij Modrovich. Wat het ook wordt, wij zijn alvast benieuwd.

(Her)bekijk de trailer van Lucifer seizoen 6 hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...