Oscarfavoriet ‘Maestro’ van Netflix met Bradley Cooper krijgt eerste trailer

Netflix komt dit jaar op de valreep nog met een film waarvan veel verwacht wordt. Het gaat om Maestro, een biopic over de Amerikaanse componist, dirigent en pianist Leonard Bernstein en zijn huwelijk met Felicia Montealegre. De film is van de hand van Bradley Cooper, die ook de hoofdrol vertolkt.

Het jaar mag dan al stilaan ten einde lopen, Netflix heeft nog heel wat moois in petto, ook op filmvlak. Zo kan je volgende maand kijken naar The Killer van David Fincher en verschijnt dit jaar ook nog het eerste deel van Rebel Moon van Zach Snyder. Bij dat prestigieuze lijstje hoort ook Maestro.

Leonard Bernstein

Maestro vertelt het prachtige en waargebeurde liefdesverhaal van Leonard Bernstein (Bradley Cooper) en Felicia Montealegre Cohn Bernstein (Carey Mulligan). Het is een prachtige, emotionele film over liefde en familie en kan gezien worden als een liefdesbrief aan het leven en de kunst.

Toen enige tijd de eerste beelden gedeeld werden van Maestro kwam er heel wat kritiek op Bradley Cooper. Die heeft in de film namelijk onder andere een neusprothese om meer op Leonard Bernstein te lijken. Daarmee vervalt hij volgens sommigen in het clichébeeld dat bestaat over joden. De kinderen van de componist verklaarde echter al snel volledig akkoord te gaan met de manier waarop alles is verfilmd en dat ook hun vader er geen problemen mee zou gehad hebben.

Maestro zal in november te zien zijn in een beperkt aantal cinema’s en verschijnt vanaf woensdag 20 december op Netflix. De kans is groot dat de film volgend jaar meerdere Oscarnominaties in de wacht sleept. Zowel Maestro zelf als beide hoofdrolspelers behoren daarvoor namelijk tot de favorieten.

Bekijk hier de trailer van Maestro:

Meer
Lees meer...