Man beweert dat zijn penis bijna 4 centimeter kleiner is na coronabesmetting

Artsen hebben gewaarschuwd dat een besmetting met het coronavirus een lange of zelfs blijvende invloed kan hebben op de lengte van mannen hun penis. Die kwestie kwam recent opnieuw ter sprake toen een man in een podcast getuigde over de gevolgen die hij ondervond nadat hij zes maanden geleden Covid-19 had opgelopen. De man vertelde daar dat zijn penis zowel in lengte als in omtrek was afgenomen na die besmetting.

In het verleden zijn er al meerdere studies geweest die een coronabesmetting linken aan erectiestoornissen. In oktober lanceerden een groep Britse urologen zelfs een campagnespotje met als slogan “Doe het voor je penis”. Daarbij raden ze mannen aan om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Want hoewel veel antivaxers beweren dat het vaccin zelf schadelijk is voor je erectie, is daar niets van bewezen.

Vasculaire schade

Nu blijkt een coronabesmetting in sommige gevallen ook op andere vlakken invloed te hebben op een penis. De podcast How To Do It kreeg deze week telefoon van een dertiger met een opvallend probleem. “In juli vorig jaar kreeg ik Covid en was ik erg ziek. Toen ik uit het ziekenhuis kwam, had ik wat problemen met erectiestoornissen. Die werden geleidelijk beter met wat medische hulp, maar ik lijk met een blijvend probleem te zitten”, legt de man daarin uit.

“Mijn penis is gekrompen in vergelijking met voor ik ziek werd. Voordien was ik boven het gemiddelde, niet enorm, maar zeker groter dan normaal. Nu ben ik ongeveer anderhalve inch (3,8 centimeter) kwijt qua lengte en ben ik kleiner dan gemiddeld geworden. Het is blijkbaar te wijten aan vasculaire schade, en mijn artsen lijken te denken dat het waarschijnlijk permanent is”, zegt de man, die laat weten dat het probleem zijn zelfvertrouwen in bed heeft aangetast.

‘Covid penis’

In de podcast reageren twee gespecialiseerde artsen dat ‘Covid penis’ inderdaad een gekend probleem is. Uroloog Charles Welliver bevestigt dat een gekrompen penis mogelijk is door vasculaire problemen die het coronavirus veroorzaken. SARS-CoV-2 zou cellen in de bloedvaten aantasten met alle gevolgen van dien. De dokter voegde er wel aan toe dat het zou gaan om een aandoening die niet zo vaak voorkomt.

Meer
Lees meer...