Manti Te’o bedankt kijkers ‘Untold: The Girlfriend Who Didn’t Exist’ voor steun in emotionele video

Sinds vorige week kan je op Netflix kijken naar de documentaire Untold: The Girlfriend Who Didn’t Exist. Die docu gaat over American Football-belofte Manti Te’o, zijn weg naar de top en de ene leugen die hem bijna zijn carrière had gekost. De documentaire deed het in zijn eerste week meteen goed, waardoor ook Te’o meteen reageerde op sociale media. In een video bedankt hij de kijkers en zijn supporters voor alle steun.

Untold: The Girlfriend Who Didn’t Exist is dé documentaire van het moment. Ook in ons land was de tweedelige docu meteen te vinden in de top 10 met meest bekeken films op Netflix. Het verhaal van de Hawaiiaanse topsporter Manti Te’o liet niemand onberoerd. Op sociale media regende het dan ook meteen steunbetuigingen. Ondertussen heeft Te’o al een volledig nieuw leven opgebouwd, maar toch bedankt hij nu alle kijkers via Instagram.

Manti Te’o

De sportfans hadden misschien al van de naam Manti Te’o gehoord, maar voor velen was de documentaire Untold: The Girlfriend Who Didn’t Exist de eerste kennismaking. Te’o was in 2012 een beloftevolle American Football-speler aan de universiteit van Notre Dame. Hij was onderweg naar de NFL en weigerde zelfs al een vervroegde plek in de NFL Drafts.

In zijn laatste jaar aan de universiteit verandert alles wanneer zijn grootmoeder en vriendin op dezelfde dag sterven. Te’o wordt nog populairder en probeert zijn verdriet om te zetten in prestaties. Maar dan bijkt zijn vriendin niet te bestaan. Van de ene dag op de andere werd de geliefde speler gezien als een bedrieger en een leugenaar. Dat had een impact op zijn mentale gezondheid en z’n spel waardoor hij heel wat kansen misliep.

Bedanking

Na de gebeurtenissen haalde Te’o toch nog de NFL en speelde hij bij ploegen als de San Diego Chargers, de New Orleans Saints en de Chicago Bears. Ook op persoonlijk vlak kon de Hawaiiaan zich herpakken. Hij is ondertussen gelukkig getrouwd en heeft een dochtertje, Hiromi.

Toch maakten de reacties op de documentaire nog heel wat emoties bij hem los. Afgelopen weekend postte hij namelijk een video waarin hij zijn fans en de kijkers bedankt. “Ik wilde graag iedereen uit de grond van mijn hart bedanken”, begon Te’o. “Het is geweldig om te zien dat deze documentaire zo veel mensen hoop geeft om te blijven doorzetten. Als er één ding is dat ik met deze docu wilde bereiken, dan is het die hoop doorgeven. Ik wil de mensen die wat liefde nodig hebben, vertellen dat ze geliefd zijn. Ik wil ze anderen helpen vergeven.”

Bekijk de volledige video hier:

Bekijk hier nog eens de trailer voor Untold: The Girlfriend Who Didn’t Exist:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...