Marc Coucke bij de 1.500 rijksten ter wereld, voor de eerste keer op miljardairslijst Forbes

Zakentijdschrift Forbes heeft onze Belgische ondernemer Marc Coucke op de wereldwijde lijst van miljardairs gezet. Hij staat op de 1.415ste plaats met zijn vermogen van 1,3 miljard dollar, dat hij vorig jaar onder andere vergaarde bij de verkoop van zijn bedrijf Omega Pharma. 

Marc Coucke is nieuw in de miljardairslijst van het hoog aangeschreven zakenmagazine Forbes. Eind vorig jaar verkocht zijn bedrijf Omega Pharma en kreeg daar 1,45 miljard euro voor. Coucke staat slechts op de 1415ste plaats staat, maar hij is wel de derde Belg in de ranking.  

De hoogst genoteerde Belg is belegger Albert Frère met een vermogen van 4,8 miljard dollar, dat is een dikke 4 miljoen euro. Op de tweede plaats staat de veelbesproken Patokh Chodiev, die betrokken was in het Tractebel-schandaal en zijn geld verdiende door louche oliezaakjes in Kazachstan. Chodiev heeft volgens Forbes een vermogen van 2 miljard dollar, 1,78 miljard euro. 

Bill Gates

De rijkste man ter wereld blijft Bill Gates, de oprichter van Microsoft. Hij heeft een vermogen van 79,3 miljard dollar op zijn naam staan, dat is een grove 70 miljard euro. Ter vergelijking: Facebook-oprichter Marc Zuckerberg blijft de rijkste youngster met een vermogen van 33,4 miljard dollar, een kleine 30 miljard euro.  

Meer
Lees meer...