Left Right
scrollTop top

Marc Van Ranst dient opportunistische Vlaams Belanger van antwoord: “Wie is Dries Van Langenhove?”


Twitter-battle tussen Marc Van Ranst en Dries Van Langenhove 
© Isopix

Twitter-battles tussen bekende figuren zijn altijd om je vingers van af te likken en ook in tijden van de coronacrisis is dat niet anders. Zo vond ultrarechts studentenleider en Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove het nodig om scherpe kritiek te uiten op Marc Van Ranst, de KU Leuven-viroloog die mee de regering adviseert over maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vermijden. Van Langenhove werd afgerekend met een fikse comeback.

‘Onafhankelijk’ Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove dacht van de coronacrisis misbruik te kunnen maken om meer aanhang te krijgen, maar dat draait mooi verkeerd uit. Op Twitter verweet hij viroloog Marc Van Ranst mee aan de oorzaak te liggen van de huidige coronacrisis. Dat is geen lichtvoetige bewering en bovendien is ze onwaar. Experten en politici aan de rechter- én linkerkant van het politieke spectrum konden tot voor enkele weken geleden niet voorspellen dat het coronavirus zich met zo’n snelheid zo gemakkelijk zou verspreiden in onze contreien. Van Langenhove probeert dus aanhang te krijgen door retroactief fake news te verspreiden met Van Ranst, die hij blijkbaar als een extreemlinkse pion beschouwt, als mikpunt.

Het antwoord van Van Ranst was droog en hilarisch: “Wie is Dries Van Langenhove?”.

(Kritiek op regering over gebrek aan testen en gerommel over mondmaskers groeit.)

“Geen tijd om te komen spelen”

In een volgende tweet haalde Van Langenhove verder uit naar Van Ranst en linkte hij “de gefaalde integratie van nieuwkomers” met het hoog aantal coronapatiënten van Turkse origine in het ziekenhuis in Genk.

(Antwerpse ziekenhuizen lanceren online survey over symptomen van coronabesmetting.)

Ook dit keer was het antwoord van Van Ranst recht in de roos: “Dries, ik heb nu geen tijd om te komen spelen met jullie. ik moet nog een pandemie te lijf. Tot later misschien.”

De reply’s van Van Ranst konden op duizenden likes rekenen, de oorspronkelijke tweets van Van Langenhove op enkele honderden.

(Druk weekend voor politie wegens corona-inbreuken: straatfeesten, geopende cafés en parkgekte.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.195.366
 • Aantal
  doden
  1.144.069
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  287.700
 • Aantal
  doden
  10.658