Binnenkort zal je meer dan één BeReal per dag kunnen posten

BeReal komt met een verrassende nieuwe functie. Binnenkort zal je niet meer één BeReal per dag kunnen posten. Met Bonus BeReal, dat nu gelanceerd werd in het Verenigd Koninkrijk, zal je twee extra BeReals kunnen nemen op dezelfde dag.

Iedereen kent ondertussen wel het principe van BeReal. Dagelijks krijg je op een willekeurig tijdstip een melding op je telefoon. Eenmaal de melding er is, krijg je twee minuten de tijd om je BeReal te nemen en zo de echte jij op sociale media te tonen.

Zo zal je BeReal-feed er binnenkort uitzien. (Bron: BeReal)

Bonus

De nieuwe functie is vanaf nu beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, maar zal naar verwachting binnenkort in ons land beschikbaar worden gesteld. Gebruikers kunnen met die nieuwe functie meer dan één keer per dag posten. Je krijgt twee Bonus BeReal-meldingen als het je lukt om je eerste BeReal op tijd te uploaden. Lukt het je niet? Dan heb je pech en krijg je die dag geen bonussen. “Geen zorgen, er is altijd morgen!”, klinkt het bij BeReal.

Time To BeReal

De hype rond BeReal startte vorig jaar omdat de app zich van andere sociale media-apps onderscheidde. Elke dag op een willekeurig tijdstip krijgen alle gebruikers van de app een melding dat het “Time To BeReal” is – met andere woorden, het is tijd om te stoppen met wat je aan het doen bent en binnen twee minuten een foto met voor- en achtercamera te maken. In plaats van enkel en alleen de hoogtepunten van het leven van onze vrienden te zien op hun Facebook en Instagram, kan je door BeReal ook het alledaagse zien.

“We hebben het allemaal meegemaakt …”, schreef BeReal zelf in een blogpost. “De melding gaat af voordat we naar het concert gaan, uit eten gaan of afspreken met familie en vrienden. We staan dagelijks voor de ultieme beslissing: te laat posten of het moment missen.”

De Bonus BeReal-functie voelt bijna als een erkenning dat veel gebruikers toch al te laat posten, omdat de gevolgen voor het missen van de melding zo minimaal zijn. Nu worden gebruikers gestimuleerd om op tijd te posten als ze kunnen, omdat ze niet één, maar twee Bonus BeReal-posts krijgen.

Het is een slimme manier om de interactie tussen de gebruikers en de app te vergroten, maar tegelijk neemt dat wel de eigenheid van de app weg.

Meer
Lees meer...