Nederlandstalige muziek (en vooral Pommelien Thijs) grote winnaar bij MIA’s

Gisteren was het opnieuw tijd voor de jaarlijkse MIA’s. In verschillende categorieën werden de beste artiesten beloond voor hun harde werk in het jaar 2023. Voor de uitreiking was vooral zangeres Pommelien Thijs grote favoriet met negen nominaties. Die favorietenrol heeft ze met vijf overwinningen ook meteen waargemaakt.

De MIA’s, ofwel de Music Industry Awards, werden op woensdag 24 januari 2024 opnieuw uitgereikt. Tijdens die show zijn de beste, meest verrassende en leukste muzikale acts in de verf gezet. Zo zagen we optredens van onder andere Metejoor en Portland, Gustaph, Brihang en Bart Peeters. Ook Coely, Dikke en Glints brachten samen een hiphopmedley van hun songs.

Toch moesten de meesten onder hen zonder prijs terug huiswaarts keren. Het was namelijk opnieuw Pommelien Thijs die met alle prijzen ging lopen. De jonge zangeres bracht in 2023 haar eerste album uit en dat kon heel Vlaanderen overtuigen om in zowat alle categorieën op haar te stemmen.

Vijf MIA’s

Op het einde van de avond ging Pommelien met maar liefst vijf MIA’s naar huis. Zelf noemde ze het na de derde award al “een beetje te veel”, maar daarna volgden er dus nog twee. Uiteindelijk ging ze met de awards voor Album, Nederlandstalig, Pop, Solo Artiest en Hit van het Jaar aan de haal.

Wat ze met die prijzen precies gaat doen wist ze zelf ook nog niet. “Ik denk dat ik ze ga uitdelen aan mijn muzikanten, producers, vrienden … dat zal wel lukken”, klonk het in een interview in VRT NWS laat.

Succes voor Nederlands

Ook bij de andere prijzen was het duidelijk dat Nederlandstalige muziek weer helemaal in is. Naast Pommelien konden ook nog heel wat andere Nederlandstalige artiesten een award mee naar huis nemen. Zo won Aaron Blommaert de MIA voor Doorbraak, kreeg Bazart opnieuw een award als Beste Groep en won ook Brihang zijn eerste MIA. Die kreeg hij voor Artwork van zijn album ‘Droomvoeding’.

Meer
Lees meer...