Minnie Mouse draagt voor het eerst een broek voor de 30ste verjaardag van Disneyland

Opvallend nieuws uit het kamp van Disney, want voor de eerste keer in 30 jaar tijd zal Minnie Mouse door Disneyland paraderen met een broek aan. Voor de grote verjaardag van het park krijgt Minnie een nieuwe look, en deze keer zal dat zonder haar rok zijn. Op die manier wil Disney de progressie binnen de wereld aantonen. De gekende polka dots blijven wel onderdeel van de outfit.

Al sinds het prille begin heeft Minnie Mouse één heel bekende outfit: een wit/rode of wit/roze jurk met stippen. Zo was ze te zien in verschillende projecten van Mickey Mouse door de jaren heen. Maar nu lijkt Minnie’s kleerkast uit te breiden met een nieuwe outfit. Deze keer dus geen rok, maar wel een broekpak.

Stella McCartney

De nieuwe outfit van Minnie Mouse is speciaal ontworpen voor de 30ste verjaardag van Disneyland Parijs, die dit jaar plaatsvindt. Voor die verjaardag wou Disney groots uithalen en heeft het zelfs de bekende modeontwerpster Stella McCartney, dochter van zanger Paul McCartney, ingeschakeld om de look van Minnie te veranderen. McCartney nam die job aan en besloot dus om de typische look van het personage lichtjes te veranderen en moderner te maken.

Zo draagt Minnie ter ere van Women’s History Month niet langer een jurk en is ook de typische combinatie tussen rood en wit verdwenen. Een maand lang zal ze een blauw/zwart broekpak dragen, dat wel nog steeds de bekende polka dots bevat. McCartney is alvast blij met haar ontwerp en het feit dat Minnie daardoor meegroeit met de maatschappij. “Deze nieuwe versie van haar kenmerkende polka dots staat symbool voor de groei en vooruitgang van een nieuwe generatie. Ze zal het dragen ter ere van Women’s History Month en ik kan niet wachten tot iedereen in Disneyland haar ziet”, klonk het in een statement dat gedeeld werd door People

Meer
Lees meer...