Nazikostuum Prince Harry zal deel uitmaken van nieuw seizoen ‘The Crown’

Netflix werkt op dit moment aan het zesde en laatste seizoen van The Crown, daarbij zal de reeks steeds dichter bij de tegenwoordige tijd komen. Daardoor zullen er ook recente gebeurtenissen aan bod komen. Een daarvan lijkt het schandaal rond het nazikostuum van Prince Harry te zijn.

In het zesde seizoen van The Crown zal de reeks aankomen in de nillies, wat opnieuw een periode is die geteisterd werd door schandalen voor het Britse koningshuis. Een daarvan zal al zeker aangehaald worden in het nieuwe seizoen.

Nazikostuum

De feiten speelden zich af in januari 2005. De toen 20-jarige Prince Harry werd toen uitgenodigd op het verkleedfeestje van een vriend. Daarvoor verkleedde hij zich als een nazisoldaat, met een band met een swastika rond zijn arm.

De foto’s van dat feestje werden gelekt en gingen de wereld rond. Prince Harry verontschuldigde zich toen en zei dat het hem “enorm speet als hij mensen gekwetst of vernederd had door de outfit”. “Het was een slechte kostuumkeuze en ik bied m’n verontschuldigen aan.” Prince Harry, die ondertussen 38 jaar oud is, haalde het incident ook aan in de Netflix-documentaire Harry & Meghan. Daar omschreef hij het als “een van de grootste fouten uit z’n leven”. “Ik schaamde me nadien zo hard. Alles wat ik wilde was die fout rechtzetten. Ik sprak met de opperrabbijn van Londen en dat heeft een diepe indruk op me nagelaten. Daarna ging ik ook nar Berlijn om er te spreken met een Holocaust-overlever. Ik had het ook gewoon kunnen negeren en dan daarna dezelfde fouten gemaakt in m’n leven, maar ik heb eruit geleerd.”

Ook in zijn autobiografie Spare haalde Harry het incident aan. Daarbij zei hij dat hij aangemoedigd werd door zijn broer Prince William en diens echtgenote Kate Middleton. “Zij vonden het hilarisch”, schreef Harry daarover.

The Crown

Volgens bronnen van The Sun zou het incident ook aangehaald worden in het zesde seizoen van The Crown. “Het feestje dat als thema ‘autochtonen en kolonisten’ had en het beschamende incident zullen een rol krijgen in het historische drama.”

Het is nog niet geweten wanneer het zesde seizoen van The Crown zal verschijnen op Netflix. Wel weten we al dat het gaat om het laatste seizoen van de reeks.

Bekijk hier nog eens de trailer voor het vijfde seizoen van The Crown:

The Crown is een van de titels op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix. Bekijk hier de volledige lijst.

Meer
Lees meer...