‘The Crown’: Medewerkers niet te spreken over aanpak seizoen 6 door ‘schrijnende scènes’

De populariteit van The Crown begint weer af te nemen. Na de dood van Queen Elizabeth kreeg de volledige reeks een nieuw leven, maar toch krijgen de laatste afleveringen bakken kritiek over zich heen. Die gingen namelijk vooral over Diana en Prins Charles. In het zesde seizoen zal de serie ook de dood van Diana coveren. Dat zou er, volgens medewerkers, soms iets te heftig aan toe gaan.

Sinds vorige maand is het vijfde seizoen van The Crown te zien op Netflix. Terwijl de eerste vier seizoenen overwegend op positieve reacties konden rekenen, krijgen de nieuwe afleveringen heel wat meer kritiek. Het verhaal speelt zich ondertussen af in de jaren 90, toen het Verenigd Koninkrijk in de ban was van Diana Spencer. Maar die verhaallijn is volgens sommigen iets te riskant.

Ook in het komende, zesde seizoen zou de productie de grenzen opzoeken. Meerdere medewerkers hebben zich namelijk al uitgesproken over enkele “schrijnende scènes” waarbij sommige grenzen worden overschreden.

The Crown

De Netflixserie The Crown volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Dat zorgt er ook meteen voor dat de verschillende seizoenen zich soms niet meteen na elkaar afspelen. Zo begon het allereerste seizoen in 1947 en startte het laatste in de jaren 90.

Die jaren 90 staan ook meteen symbool voor enkele donkere tijden in het Britse koningshuis. De serie had het in zijn vijfde seizoen namelijk al over de scheiding tussen Charles (Dominic West) en Diana (Elizabeth Debicki). Om die reden liet het koningshuis voor de release al laten weten dat het King Charles wil beschermen tegen alle mogelijke uitkomsten.

Seizoen 6

Maar de grootste zorgen zijn voor het zesde seizoen. Wanneer dat seizoen wordt uitgezonden, is nog niet bekend. Toch zijn er enkele medewerkers die zich al hebben uitgesproken over hoe heftig het er aan toe zal gaan. Eerder maakte Netflix al bekend dat het het ongeval van Diana in 1997 niet in beeld zal brengen, maar haar momenten voor het ongeval wel.

Ook de momenten na haar dood zouden uitgebreid aan bod komen. En daar zit een scène bij waar zelfs medewerkers het moeilijk mee hadden. Verschillende anonieme bronnen lieten aan de Britse krant The Sun al weten dat vooral één bepaalde scène met Diana in een open doodskist er te veel aan was. “Ze hebben Elizabeth (Debicki, red.) echt in een kist laten kruipen om een dode Diana te spelen. Prins Harry en William hebben hun eigen moeder nooit zo gezien. En het Britse publiek zou dit ook niet hoeven zien”, klinkt het.

Daarna vermelden de bronnen ook nog dat iedereen zich “ontzettend oncomfortabel” voelde op de set en dat “Netflix er alles aan doet om kijkcijfers te scoren”. Of deze uitspraken invloed zullen hebben op het eindresultaat, valt af te wachten.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...