‘The Crown’ seizoen 5 krijgt officiële trailer

Het vijfde seizoen van The Crown verschijnt op 9 november 2022 op Netflix. Daarin zal de reeks dieper ingaan op de gebeurtenissen bij het Britse koningshuis in de jaren 90. En daarvan krijgen we nu een voorsmaakje in de officiële trailer.

The Crown komt binnenkort terug voor het vijfde seizoen. Daarin zullen we opnieuw een volledig nieuwe cast aan het werk zien. De hoofdrol als Queen Elizabeth II zal daarbij nu gespeeld worden door Imelda Staunton. Haar zien we in de officiële trailer voor het eerst uitgebreid aan het werk in die rol.

The Crown

Het vijfde seizoen van The Crown zal inpikken in de jaren 90, waarbij de het 40-jarig troonjubileum van Queen Elizabeth II (Imelda Staunton) nadert. Het waren al turbulente tijden, maar ook nu staan er haar opnieuw heel wat uitdagingen te wachten, zoals de ineenstorting van de Sovjet-Unie en de overdracht van de soevereiniteit over Hongkong.

Maar hét belangrijkste verhaal van het Britse koningshuis in de jaren 90 is uiteraard het huwelijk van Prins Charles (Dominic West) en Diana (Elizabeth Debicki) dat op springen staat. Die huwelijksproblemen gaan gepaard met roddels die de hele familie in nauwe schoentjes brengt. In dit seizoen zullen we ook kennis maken met Mohamed (Salim Daw) en Dodi Al Fayed (Khalid Abdalla), die natuurlijk een grote rol spelen bij het einde van het leven van Diana.

Het vijfde seizoen van The Crown is vanaf woensdag 9 november te vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor het vijfde seizoen van The Crown:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...