Nederland verscherpt reisadvies voor België

De Nederlandse overheid heeft het reisadvies voor ons volledige land aangepast naar ‘code oranje’, waardoor enkel noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Dat meldt de Nederlandse openbare omroep NOS.

Onze noorderburen passen het reisadvies aan, in een reactie op een advies dat ons land heeft uitgebracht. België ziet Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht tegenwoordig als ‘rode zones’, waardoor reizigers die minstens 48 uur blijven zich moeten laten testen in één van onze testcentra.

Nu België oranje kleurt voor de Nederlanders, moeten niet-essentiële reizen naar ons land vermeden worden. Deze maatregel geldt al een tijdje voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de stad Antwerpen en de provincies Luik en Waals-Brabant, omdat het aantal besmettingen daar het hoogst liggen.

Later op de dag geven premier Rutte en minister De Jonge nog een persconferentie rond de epidemiologische situatie in Nederland. Volgens de NOS zal er straks geen publiek meer aanwezig zijn bij sportwedstrijden en moeten cafés en restaurants voortaan om 22 uur de deuren sluiten.

Meer
Lees meer...