Netflix vertelt hoe het het delen van wachtwoorden wil tegengaan

Netflix wil al een tijdje het probleem van het delen van wachtwoorden aanpakken. Doordat heel wat gebruikers hun wachtwoord voor de streamingdienst delen, misloopt Netflix heel wat inkomsten. Het wil dit al lang aanpakken en nu worden die plannen ook echt concreet.

Netflix heeft bekendgemaakt hoe het het delen van wachtwoorden wil aanpakken. Onderzoek wees namelijk al uit dat meer dan de helft van de Netflixgebruikers zijn, haar of hun wachtwoord deelt. Daardoor verliest Netflix een aanzienlijk deel van z’n winst. Maar dit probleem aanpakken is makkelijker gezegd dan gedaan.

Iedereen die Netflix gebruikt, doet dat namelijk niet vast op één plaats. Je kijkt ook naar je favoriete series op de trein, het vliegtuig of op vakantie. Daarom moest Netflix een manier bedenken om te controleren dat er niet te veel mensen gebruikmaken van één account zonder dat het volledig op locatie gebaseerd is. Maar daar heeft het nu een oplossing voor gevonden.

Wifi

Netflix zal gebruikmaken van het wifinetwerk om te controleren of een gebruiker zijn, haar of hun wachtwoord deelt. Toestellen die langer dan 31 dagen niet zijn ingelogd op het aangegeven wifinetwerk, zullen geen toegang meer krijgen tot het Netflixaccount.

Wanneer Netflix een toestel ontdekt dat een lange tijd niet op hetzelfde IP-adres te vinden was, zal een mail gestuurd worden naar het e-mailadres van de hoofdeigenaar van het account. Daarin zal een code staan die binnen de 15 minuten ingevoerd moet worden op het toestel. Als dit niet gebeurd, wordt het toestel geblokkeerd. Je kan dit natuurlijk wel tegengaan door voor je eigen account te betalen of een extra login aan te maken voor het account waar je al gebruik van maakt, uiteraard ook tegen betaling. Dit wordt al een tijdje getest in Zuid-Amerika.

Er zal wel een uitzondering gemaakt worden voor wanneer je op reis gaat. In dat geval kan je een speciale code aanvragen waarmee je zeven dagen lang op een andere locatie toegang krijgt tot je Netflix-account. Dit nieuwe systeem zou vanaf eind maart in werking treden.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...