Netflix dropt deze maand met ‘LALIGA: All Access’ nieuwe sportdocumentaire

Netflix komt opnieuw met een interessante sportdocumentaire. Na populaire docu’s over golf, wielrennen, formule 1 en tennis komt nu ook het voetbal aan bod. Het gaat om LALIGA: All Access, een reeks die het reilen en zeilen achter de schermen van de Spaanse voetbalcompetitie volgt.

Zowel het EK voetbal als de Copa America zijn op dit moment in volle gang. Dat betekent dat het clubvoetbal even op pauze staat. In augustus zullen we weer kunnen genieten van de verschillende competities over de hele wereld. Een van de bekendste is en blijft LALIGA in Spanje. Daarin strijden teams als Real Madrid en FC Barcelona jaarlijks om de titel.

Vorig seizoen werden heel wat teams uit die competitie gevolgd door Netflix. Vanaf 15 juli is op de streamingdienst te zien hoe dat seizoen precies verliep. De documentaireserie bestaat uit acht afleveringen en is de allereerste Spaanse sportdocumentaire.

LALIGA: All Access

In de docuserie volgen we onder andere de ontwikkelingen van Girona, de grote revelatie van afgelopen seizoen. Daarnaast werpt Netflix ook een blik op de verhalen van spelers zoals Ivan Rakitić (Sevilla) en Iker Muniaín (Athletic Club). Zij speelden in 2024 hun laatste seizoen. Ook El Clásico tussen Real Madrid en Barcelona speelt een prominente rol.

De reeks wordt gemaakt door Morena Films. Zij kijken er naar uit om in de docu veel meer te tonen dan enkel voetbal. “We belichten actuele onderwerpen zoals mentale gezondheid, discriminatie, herstel na blessures, enzovoort.” Zullen ook te zien zijn: Antoine Griezmann en Álvaro Morata van Atlético Madrid, Isco van Real Betis, revelatie Nico Williams van Athletic Club, de ervaren Robert Lewandowski van FC Barcelona, de getalenteerde Take Kubo van Real Sociedad en Nederlanders Daley Blind (Girona) en Memphis Depay (Atlético Madrid).

LALIGA: All Access is vanaf 15 juli te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...