Netflix deelt recap van ‘Sweet Home’ seizoen 1

Over precies tien dagen verschijnt het tweede seizoen van de Zuid-Koreaanse horrorreeks Sweet Home op Netflix. Het is ondertussen bijna drie jaar geleden dat het eerste seizoen van de reeks verscheen, waardoor het kan dat je al het een en ander vergeten bent. Wie geen zin (of niet genoeg tijd) heeft om het hele eerste seizoen opnieuw te kijken, kan nu in 9 minuten helemaal mee zijn voor het tweede seizoen.

Recent maakte Netflix bekend dat het tweede seizoen van Sweet Home vanaf vrijdag 1 december op de streamingdienst te vinden zal zijn. Hoewel het eerste seizoen een succes was, duurde het bijna twee jaar tot het nieuws kwam dat er een tweede (en ook een derde) seizoen zou volgen. Dat tweede seizoen zal binnen tien dagen verschijnen op Netflix en nu wil de streamingdienst ons al klaarstomen voor de release.

Sweet Home

Eind 2020 verscheen het eerste seizoen van de Zuid-Koreaanse horrorreeks Sweet Home op Netflix. In de reeks volgen we Cha Hyun-su (Song Kang) die na een familiedrama depressief en zelfs suïcidaal zijn ouderlijk huis verlaat en alleen gaat wonen in een appartement. Maar al snel wordt hij daar belaagd door monsters. Hyun-su en de andere mensen in het appartementsgebouw zitten vast, want de monsters komen van alle kanten. Samen proberen ze zich zo lang mogelijk te beschermen.

In de teasers voor het tweede seizoen van Sweet Home werd duidelijk dat de schaal in het tweede seizoen een stuk groter wordt. Heel de wereld wordt nu getroffen door de monsters en Hyung-su zou een belangrijke rol kunnen spelen in het redden van de mensheid. De officiële trailer voor seizoen 2 stelde ook de vraag wie het echte monster is in een een wereld waarin monsters opduiken, maar ook de mensen beheerst worden door angst en wantrouwen.

Heel wat personages uit het eerste seizoen zullen terugkeren voor het tweede seizoen. Zo zijn Song Kang (Love AlarmNevertheless), Lee Jin-wook (The Beauty InsideBulgasal: Immortal Souls), Lee Si-young (ZombieverseBoys Over Flowers), Go Min-si (Love AlarmJirisan) en Park Gyu-young (It’s Okay to Not Be OkayCelebrity) opnieuw te zien in het tweede seizoen van Sweet Home. Zij krijgen het gezelschap van onder andere Yu Oh-seong (The SpyFriend), Oh Jung-se (When The Camellia BloomsIt’s Okay to Not Be Okay), Kim Mu-yeol (BallerinaJuvenile Justice), Jung Jin-young (My First First LoveLove in the Moonlight) en Kim Shin-rok (MovingBurning).

Recap

Omdat het al bijna drie jaar geleden is dat we het eerste seizoen te zien kregen, bestaat de kans dat je enkele details vergeten bent. Voor wie het niet ziet zitten om het volledige eerste seizoen te herbekijken, heeft Netflix nu een kortere recap gedeeld.

Op YouTube kan je nu kijken naar een recap van 9 minuten waarin je de belangrijkste zaken van het eerste seizoen op een rijtje krijgt. Daardoor ben je meteen helemaal klaar voor het tweede seizoen.

Bekijk hier de recap van het eerste seizoen van Sweet Home:

Het tweede seizoen van Sweet Home zal vanaf vrijdag 1 december 2023 te vinden zijn op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...