Netflix komt met een ‘Spy Kids’-reboot en brengt hiervoor originele regisseur Robert Rodriguez terug

De Spy Kids keren terug! Streamingdienst Netflix zal namelijk nieuw leven blazen in de franchise. Hiervoor brengt het regisseur Robert Rodriguez weer aan boord. Hij regisseerde namelijk alle Spy Kids-films, maar werkte o.a. ook al aan de film Alita: Battle Angel en de Disney+-reeks The Book of Boba Fett.

Een nieuwe Spy Kids-film is officieel in de maak bij Netflix. Dat nieuws kondigde de streamingdienst zelf aan op Twitter, exact 21 jaar nadat de eerste Spy Kids in 2001 in de bioscopen verscheen. Dat zal in samenwerking met Skydance Media (Top Gun: Maverick, Heart of Stone) en Spyglass Media (Scream 5) gebeuren. Die laatste bezit namelijk de rechten op de Spy Kids-franchise. Robert Rodriguez, die filmmaker die deze geliefde filmreeks creëerde, zal het nieuwe project schrijven, regisseren en producen voor een nieuwe generatie. Zo schrijft The Hollywood Reporter.

Spy Kids

Spy Kids kwam dus voor het eerst uit in 2001. Toen speelden Alexa PenaVega (Carmen) en Daryl Sabara (Juni) de hoofdrollen als twee kindspionnen. Zij moesten toen hun ontvoerde ouders (Antonio Banderas en Carla Gugino), professionele spionnen van beroep, zien te redden. In de jaren daarop volgde Spy Kids 2: The Island Of Lost Dreams (2002) en Spy Kids 3-D: Game Over (2003). In 2011 kwam dan nog Spy Kids: All The Time In The World uit. Daarin speelde Jessica Alba de hoofdrol, die samenwerkte met de al volwassen Carmen (PenaVega) en Juni (Sabara). We leerden ook twee nieuwe kindspionnen kennen, gespeeld door Rowan Blanchard en Mason Cook. Netflix maakte in 2018 ook al de geanimeerde serie Spy Kids: Mission Critical, die uiteindelijk twee seizoenen kreeg.

De aankomende Spy Kids-reboot zal naar verluidt een nieuwe familie van spionnen introduceren. Daarbij zal het ook de tweede familiefilm van regisseur Robert Rodriguez voor Netflix zijn, na het doorbraaksucces van de superheldenfilm We Can Be Heroes uit 2020. Daar zou ook een vervolg van in de maak zijn. Een releasedatum voor de nieuwe Spy Kids-film is er nog niet. En of we mogelijk enkele bekende gezichten uit de eerdere films zullen terugzien, is ook niet geweten.

Familiefilms

Netflix blijft de afgelopen jaren sterk inzetten op familiecontent. Zo heeft de streamingdienst groot succes geboekt met de familiefilm The Adam Project met Ryan Reynolds in de hoofdrol. De film zou namelijk momenteel een van de meest bekeken films op het platform zijn. Andere projecten voor alle leeftijden die nog in de maak bij Netflix zijn: Slumberland met Jason Momoa, Millie Bobby Browns Enola Holmes 2 en The School for Good and Evil, met in de hoofdrollen Charlize Theron en Kerry Washington.

Meer
Lees meer...