Left Right
scrollTop top

Netflix lost trailer van nieuwe true crime-docu ‘Sophie: A Murder in West Cork’


Sophie: A Murder In West Cork Netflix
© Netflix

Fans van true crime weten al langer dat ze bij Netflix moeten zijn voor films en documentaires in dat genre. Met Sophie: A Murder in West Cork komt de streamingdienst binnenkort met een nieuwe driedelige true crime-docureeks. Die vertelt het verhaal van de onopgeloste moord op de 39-jarige Sophie Toscan Du Plantier, een Franse film- en tv-producente die in 1996 werd vermoord in haar geïsoleerde vakantiehuis in West Cork, Ierland.

Conversations with a Killer: the Ted Bundy Tapes, When They See Us, The Serpent, Evil Genius, Making A Murderer, Manhunt: Unabomber, Unsolved Mysteries, The Sons of Sam: A Descent into Darkness … De lijst met true crime-reeksen en documentaires op Netflix is haast eindelijk.

25 jaar oude moord

En binnenkort wordt die lijst nog langer. Op 30 juni verschijnt op Netflix namelijk de driedelige reeks Sophie: A Murder In West Cork. Heel wat familieleden, buurtbewoners en lokale pers komen tijdens de documentaire aan de bod in de hoop de 25 jaar oude moord eindelijk te kunnen oplossen.

“Met het maken van deze documentaire wilden we Sophie, haar familie en die plattelandsgemeenschap in het westen van Ierland eren. Zelfs nu vind ik het oprecht verbazingwekkend dat zoiets verschrikkelijks kon gebeuren, niet alleen met een vrouw die zo’n prachtig leven leek te hebben, maar op zo’n prachtige plek en met een gemeenschap die trots was op haar rust, veiligheid en inclusiviteit”, zegt uitvoerend producent Suzanne Lavery in een persverklaring. “Wat zo tragisch is, is dat Sophie’s perfecte plaats om even aan alles te ontsnappen de plaats bleek te zijn waar ze haar leven verloor. En de schok ervan weergalmt 25 jaar later nog steeds in die gemeenschap.”

Bekijk hier de trailer van Sophie: A Murder in West Cork

Zoek je ondertussen iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…