Netflix bestelt tweede ‘Extraction’-film

Goed nieuws voor fans van de nieuwste Netflix-hit Extraction! Het streamingplatform heeft namelijk een tweede film over huurling Tyler Rake besteld. Voorlopig is acteur Chris Hemsworth nog niet met de tweede Extraction-film verbonden, maar daar zou snel verandering in moeten komen.

Na nog geen twee weken op Netflix blijkt Extraction al een gigantisch succes. Het is dan ook geen echte verrassing dat de streaminggigant een tweede film over Tyler Rake (Chris Hemsworth) heeft besteld. Of die tweede film een prequel of een sequel wordt, is voorlopig nog niet duidelijk.

Moeilijke operatie

In Extraction wordt Tyler Rake ingehuurd om de zoon van de grootste drugsbaron van Bangladesh te redden. De jongen was ontvoerd door z’n Indiase rivaal en werd vastgehouden in Dhaka. Die stad is volledig omgeven door water, en dat maakt het voor Rake heel moeilijk om ongezien weg te geraken met de jongen.

Rake en z’n team komen in moeilijkheden, doordat het hele systeem corrupt is. Hij moet zich dan een weg banen door de duistere wereld van drugshandel en wapensmokkel, terwijl hij ongezien de jongen in leven moet houden.

Extraction 2

Het einde van Extraction is nogal dubbel, en dus komt een tweede film helemaal niet als een verrassing. Het script voor die prequel of sequel zal opnieuw van de hand van Joe Russo zijn. Voorlopig zijn regisseur/stuntman Sam Hargrave en hoofdrolspeler Chris Hemsworth nog niet benaderd. Daar zou verandering in komen, van zodra het script af is.

En aan dat script is nog veel werk. “We hebben nog geen beslissing gemaakt, of het verhaal verdergaat of terugkeert in de tijd”, vertelde Russo in een statement. “We eindigden met een open einde dat het publiek met heel wat vragen achterlaat.”

Kritiek op Russo

Critici zijn niet zo’n fans van opnieuw een script van de hand van alleen Joe Russo. Extraction is namelijk gebaseerd op een comic, waar één van de Russo-broers aan meegewerkt heeft. Dat verhaal stond onder vuur omdat het heel wat elementen van een white savior bevat.

Da’s een blanke held, die iemand met een andere huidskleur helpt, maar dat eigenlijk uit eigenbelang doet. Critici zijn ervan overtuigd dat het script voor een tweede Extraction-film beter zou kunnen zijn, als Joe Russo hulp krijgt. En dat kan nog gebeuren, want voorlopig is nog maar heel weinig zeker.

Meer Netflix-inspiratie nodig? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...