Left Right
scrollTop top

Netflix organiseert virtuele conventie over ‘The Witcher’


The Witcher
© Netflix

Fans van The Witcher kunnen 9 juli aanduiden in hun agenda. Dan komen Netflix en CD Projekt RED namelijk met een gezamenlijke virtuele conventie WitcherCon waar informatie zal gegeven worden over de populaire serie en games.

We worden het laatste jaar om de oren geslagen met nieuwe content van de franchise van The Witcher. Het begon in 1992 als boekenreeks en is sinds 2007 ook beschikbaar als een razend populaire game. Eind 2019 werd de franchise uitgebreid met een heel succesvolle Netflix-reeks, waarvan ondertussen al een tweede seizoen, een prequel – Blood Origin – en een animefilm in de maak zijn.

Tot slot is er ook ook een AR-game aangekondigd onder de naam The Witcher: Monster Slayer. Dit is van de hand van game developers CD Projekt RED. Zij hebben samen met Netflix de rechten op de The Witcher-franchise.

9 juli

Beide bedrijven werken dan ook samen aan een virtuele conventie voor de vele fans van de franchise. Die WitcherCon zal op 9 juli gestreamd worden vanaf 19 uur Belgische tijd. Om 3 uur ’s nachts wordt het evenement een tweede keer getoond.

Releasedatum tweede seizoen?

Wat we precies mogen verwachten van WitcherCon is nog niet helemaal duidelijk. De kans lijkt wel groot dat Netflix er met een releasedatum zal komen voor het tweede seizoen van The Witcher. De opnames daarvan zijn in april afgerond en de reeks zal nog dit jaar te zien zijn op de streamingdienst. CD Projekt RED komt dan weer waarschijnlijk met informatie over hun mobiele game The Witcher: Monster Slayer.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…