Netflix bestelt animefilm van ‘The Witcher’

The Witcher Netflix
Netflix

Goed nieuws voor fans van The Witcher want de populaire serie krijgt een spin-off onder de vorm van een animefilm. De legendarische Zuid-Koreaanse animatiestudio Studio Mir zal The Witcher: Nightmare of the Wolf maken. Wanneer de film uitkomt, is nog niet geweten.

The Witcher is een van de meest ambitieuze series die Netflix ooit heeft gemaakt. Maar de reeks maakt al die hoge verwachtingen waar en is volgens de streamingsdienst een van de populairste series van het moment.

The Witcher: Nightmare of the Wolf

Het is dan ook niet verwonderlijk dat we nog veel van de wereld op het Continent zullen te zien krijgen. Er is niet alleen een tweede seizoen in de maak, maar nu dus ook een animefilm. Die geruchten waren al enige tijd te horen en zijn nu bevestigd door Netflix zelf.

De film krijgt de naam The Witcher: Nightmare of the Wolf en zal gemaakt voor door Studio Mir. Deze Zuid-Koreaanse animatiestudio is bekend van reeksen zoals The Legend of Korra, een sequel van Avatar: The Last Airbender en de Netflix-reeks Voltron: Legendary Defender.

Nieuwe bedreiging

Verder zijn er nog niet veel details over de animefilm bekend gemaakt. Lauren S. Hissrich, showrunner van The Witcher, liet op Twitter weten dat ze het nieuws al meer dan een jaar geheim houdt. Het project lijkt dus al lang in ontwikkeling te zijn. Op een releasedatum is het wel nog wachten.

Hissrich en schrijver Beau DeMayo zijn allebei betrokken bij het maken van de anime. Mogelijk is er dus enige overlapping met het verhaal uit de reeks. Netflix liet voorlopig alleen weten dat de film zal gaan over “een nieuwe bedreiging op het Continent“.

Gesponsorde artikelen