Jelle De Beule en Jonas Geirnaert over Eurosong: “Wij wilden met Neveneffecten echt winnen”

Ondertussen maakt Neveneffecten al enkele jaren geen nieuwe dingen meer, maar ooit wilden ze deelnemen aan het Eurovisiesongfestival voor België. In de wekelijkse podcast Achter De Schermen vertelden ze over de droom die ze nooit hebben kunnen waarmaken.

Als komische act deelnemen aan het Eurovisiesongfestival, het zou wel eens kunnen werken. Tijdens de eerste week van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld zagen we al hoe muziekkunstenaar Joost Klein naar het grote festival wil trekken voor Nederland. Maar ook in België was er ooit een bekende grappige groep die droomde van het Songfestival, namelijk Neveneffecten.

Neveneffecten

Een van de meest bekende komische groepen ooit in ons land is zonder twijfel Neveneffecten. Die groep bestond uit Lieven Scheire, Koen De Poorter, Jonas Geirnaert en Jelle De Beule en maakte doorheen de jaren bekende programma’s zoals Willy’s en Marjetten en Basta.

Ook Neveneffecten zelf was een populair – maar soms berucht – programma. Daarin maakte het viertal fictieve documentaires over actuele maar ook historische zaken. In een special wilden de vier zelf richting het Eurovisiesongfestival trekken.

Eurovisiesongfestival

Hoe dat idee precies tot stand kwam, dat vertellen Jonas Geirnaert en Jelle De Beule in de podcast Achter De Schermen. “We wilden een soort fictieve documentaire maken over het festival, met als klap op de vuurpijl dat we ook zelf zouden deelnemen”, vertelt De Beule.

Uiteindelijk kwam het er niet van. “De VRT was er toen heel beschermend over. Zij hadden schrik dat we daar iets gingen doen … terwijl we echt van plan waren om die wedstrijd te winnen”, gaat Geirnaert verder. Daarna laat het duo weten dat ze nog steeds openstaan voor een deelname in de toekomst.

Bekijk het fragment uit Achter De Schermen hier:

Achter De Schermen is elke week te bekijken op GoPlay en te beluisteren via de podcastapps.

Meer
Lees meer...