Nieuw op Netflix deze week: de eerste Belgische Netflix Original ‘Into The Night’, de nieuwe reeks ‘Hollywood’, acht seizoenen van ‘Modern Family’ en de mooie recente film ‘J’ai Perdu Mon Corps’

1 mei valt dit jaar op een vrijdag en dat wil zoveel zeggen als: het is verlengd weekend. Jezelf vervelen zal niet hoeven, daar heeft Netflix wel voor gezorgd met een stevig lijstje nieuwkomers deze week.

Series

Het is zover: België heeft een eigen Netflix Original. We hebben ze zelf al kunnen zien en we zijn er blij mee! Into The Night vertrekt van een premisse die je gewoon moet aannemen: er moet gevlucht worden van de zon, want wanneer de zon opkomst vernietigt die iedereen die in de buurt is. Dus stapt Terenzio (Stefano Cassetti) een lukraak vliegtuig in, in het gezelschap van een pistool, met maar één bevel: opstijgen!

Van dan af zijn de passagiers van het vliegtuig aan elkaar overgeleverd om te overleven en kunnen ze alleen maar hopen dat ze zichzelf zullen kunnen blijven voorzien van eten, drinken en brandstof. De regie is in handen van Dirk Verheye en Inti Calfat, die eerder al Over Water inblikten, en in de multiculturele cast zijn ook de Belgen Rik Bijvoet en Nabil Mallat terug te vinden. Lees hier ook het gesprek dat we met hen hadden.

Into The Night is niet de enige reeks deze week waar veel van verwacht wordt, er is ook nog Hollywood, de nieuwe worp van Ryan Murphy die al reeksen als Glee, American Horror Story en – ook al voor Netflix – The Politician bedacht. De nieuwe reeks neemt ons mee naar het Hollywood van na de Tweede Wereldoorlog, de golden era of movies waarin de grote studio’s nog de plak zwaaiden en iedereen ervan droomde om acteur te worden.

Eén van die dromers is Jack (David Corenswet die we ook nog kennen uit The Politician) die vanuit Missouri naar Hollywood is verhuisd om het te maken als acteur. Maar al snel merkt hij dat hij zijn principes zal moeten laten varen als hij echt ergens wil raken in de industrie.

Ook Never Have I Ever staat al enkele dagen online en aan van de vele reacties te zien wordt dit het nieuwe Netflix-snoepje van het moment. Het project is mee op poten gezet door Mindy Kaling, die we vooral kennen als Kelly Kapoor uit The Office US. Hoofdfiguur is de 18-jarige Maitreyi Ramakrishnan die Devi speelt. Zij wil haar leven omgooien en bedenkt een plan om cool te worden gevonden.

Uit Italië komt deze week Summertime, nog zo’n snoepje dat ons wil voorbereiden op de zomer en waarin twee tieners van een totaal andere achtergrond het stevig te pakken krijgen voor elkaar.

Een oude bekende komt aanwaaien in de vorm van de eerste acht seizoenen van Modern Family. Nu seizoen 11 net tot een einde is gekomen, is de sitcom officieel afgelopen, maar van begin tot eind bleef Modern Family verfrissend. We maken kennis met Phil en Claire en hun drie kinderen Haley, Alex en Luke, met Mitchel en Cam en met Jay, vader van Claire en Mitchell en getrouwd met de veel jongere Gloria, van Colombiaanse afkomst. 20 minuten per aflevering, schateren is verzekerd.

Films

Het is opmerkelijk hoe snel J’ai Perdu Mon Corps al op Netflix geland is, het was pas in november vorig jaar dat de animatiefilm bij ons nog in de zalen speelde. Nu is hij al te bekijken via streaming. In deze film doorkruist een afgehakte hand half Parijs op zoek naar haar lichaam. Er worden ook herinneringen opgehaald aan het leven met haar lichaam.

Een tweede recente film die nu is toegevoegd, is Summer Of 84 (2018). Denk aan It, denk aan Stranger Things: jaren 80-nostalgie in beeld en op de soundtrack, vermengd met een dosis horror. In deze film verdenkt een stel tieners hun buurman ervan een seriemoordenaar te zijn. Ze doen er dan ook alles aan om dat te kunnen bewijzen.

Er zijn ook deze week weer wat nieuwe eigen filmproducties van Netflix, zoals All Day And A Night, waarin de zachtaardige Jahkor Abraham Lincoln worstelt om zijn droom om te rappen levend te houden te midden van een bendeoorlog in Oakland. Zijn noodlottige leven en echte verantwoordelijkheden drijven hem echter steeds verder over de lijn van goed en kwaad, met tragische gevolgen. Hij belandt in de gevangenis naast zijn vader, JD (een rol van Jeffrey Wright), op wie hij nooit wilde lijken. In de cel begint hij aan een onwaarschijnlijke reis van zelfontdekking.

Er wordt ook uitgekeken naar The Half Of It, een coming-of-age-verhaal dat geschreven en geregisseerd werd door de Amerikaans Chinese Alice Wu. Het verhaal gaat over de 17-jarige Ellie Chu. Zij zit op de middelbare school en ze verdient geld door opstellen te schrijven voor haar klasgenoten. Maar op een dag vraagt Paul Munsky aan haar of ze een liefdesbrief wil schrijven voor Aster Flores. Wat hij niet weet is dat Ellie ook verliefd is op Aster. Waardoor er zo een vreemde driehoeksrelatie ontstaat.

Ook nieuw op Netflix, maar al een aantal jaren oud: Blood Diamond (2006) waarin Leonardo DiCaprio Danny Archer speelt, een ex-militair die gearresteerd is voor diamantsmokkel en na zijn gevangenisstraf op zoek gaat naar een beruchte rode diamant. De film speelt zich af tegen de achtergrond van de burgeroorlog in Sierra Leone en werd in 2007 genomineerd voor vijf Oscars.

Voor de fans: het derde deel van Indiana Jones, Indiana Jones And The Last Crucade (1989) staat nu ook op Netflix. De nieuwe toevoeging brengt een kijkmarathon weer een beetje dichterbij. Alleen het cruciale Raiders Of The Lost Ark (1981) waarmee alles destijds begon, ontbreekt nog.

Van Bad Boys stond het eerste deel al wel op Netflix. Dat wordt nu aangevuld met Bad Boys II (2003). Dat tweede deel werd door vele critici afgekraakt wegens té gewelddadig.

Docu

Voor wie het nog altijd niet helemaal begrijpt, heeft Netflix de docuserie Coronavirus, Explained gemaakt. Elke week krijgen we een nieuwe aflevering waarin we objectieve en wetenschappelijke uitleg krijgen over Covid-19, hoe het een pandemie heeft kunnen veroorzaken en hoe het kan dat een virus ons leven zo ingrijpend heeft veranderd.

Wie al lang genoeg heeft van het hele coronavirus kan zich aan iets anders laven: de liefde. Ryan Murphy – hij weer – heeft met A Secret Love een mooie documentaire geproduceerd die het verhaal verteld van de liefde tussen Terry Donahue en Pat Henschel. De twee vrouwen zijn al maar liefst 65 jaar samen, maar moesten een groot deel van die tijd hun relatie geheim houden voor de buitenwereld.

Wil je toch nog iets anders zien? Dan kunnen we je misschien verder helpen met onze lijst van de volgens ons 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...