Nieuw seizoen ‘Durf te vragen’ komt eraan: Dit zijn de onderwerpen

Het vijfde seizoen van Durf te vragen gaat op dinsdag 26 maart van start op VRT 1 en VRT MAX. Siska Schoeters trekt daarbij opnieuw met een lading gewaagde vragen naar heel wat verschillende groepen mensen en vraagt wat je altijd al wilde weten, maar nooit zelf durfde te vragen.

In 2019 verscheen op VRT 1 het allereerste seizoen van Durf te vragen. Daarin ontvangt Siska Schoeters telkens een groep mensen in de studio. Zo kreeg ze de vorige vier seizoenen al onder andere verslaafden, BDSM-liefhebbers, priesters, mensen van adel, naturisten, mensen uit de porno-industrie, daklozen, blinden, vluchtelingen en mensen met een eetstoornis op bezoek.

Telkens overlaadt ze hen met allerhande grappige, gênante en soms zelfs politiek incorrecte vragen. Die interviews worden afgewisseld met korte reportages waarbij Siska de gasten volgt in hun dagelijkse leven.

Vijfde seizoen

Ook in het vijfde seizoen komen heel wat opmerkelijke groepen langs. De eerste aflevering ontvangt ze mensen met een dwangstoornis, iets wat 1,5 à 2 procent van de bevolking treft. De week erna is het tijd voor vrijmetselaars, ook wel de loge genoemd. Siska probeert eindelijk wat geheimen te onthullen van deze mysterieuze organisatie.

De derde aflevering draait rond ouders die een kind verloren. Siska gaat daarbij ook op bezoek bij het Berrefonds, een organisatie die houvast biedt aan ouders en families die een kind verloren hebben. Eén week later komen er allerhande fetisjisten op bezoek. Het kan daarbij gaan om leer, latex, voeten, je verkleden in hond of pony, vastgeknoopt worden in touwen, naalden …

De vijfde week staan hoogbegaafde jongeren centraal. Dat zijn jongeren met een IQ dat hoger is dan 130. Zij worden een week later opgevolgd door brandwondenpatiënten. Die week zien we Siska ook op bezoek gaan in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek. De laatste aflevering gaat dan weer over ex-gedetineerden.

Durf te vragen is vanaf 26 maart iedere dinsdag om 20.45 uur te zien op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...