Nieuw te streamen deze week: ‘Ahsoka’, ‘Savage River’ en ‘Bardot’ zijn nieuw, ‘Invasion’ en ‘Ragnarok’ zijn terug en ook ‘De Acht Bergen’ en ‘Knock At The Cabin’ zijn nu beschikbaar

Een nieuw weekend in aantocht, een nieuwe lading streamingtips en aangezien het weer toch belabberd wordt, kan je daar maximaal voordeel uit halen. Er is wel weer wat in de aanbieding, want met Ahsoka (Disney+) gaat een nieuwe Star Wars-serie van start, Ragnarok (Netflix) knoopt dan weer alle eindjes aan elkaar in een laatste seizoen en tussen de nieuwe films vinden we recente succestitels als Knock At The Cabin (Netflix) en De Acht Bergen (Streamz). Een overzicht!

Series

Disney heeft de beslissing genomen om het tempo van het aantal Marvel- en Star Wars-shows naar beneden te halen omdat serie na serie minder goed bekeken en beoordeeld werd. Secret Invasion (Marvel) werd onlangs de slechtst beoordeelde televisiereeks van het superheldenbedrijf en ook de cijfers van het derde seizoen van The Mandalorian lagen beduidend lager dan die van de eerste twee. Disney is dan ook samen met ons benieuwd of het tweede seizoen van Loki, dat er in oktober aankomt, en het nieuwe Ahsoka uit het universum van Star Wars het tij kunnen keren. Rosario Dawson speelt Ahsoka Tana, een personage dat ook al een bescheiden rolletje had in het tweede seizoen van The Mandalorian en op te merken was in The Book Of Bobba Fett. In haar eigen serie van 8 afleveringen moet de voormalige jedi-strijder een opdoemende bedreiging voor een kwetsbaar heelal onderzoeken. Hiertoe reist ze van het ene einde van het heelal naar het andere, op zoek naar grootadmiraal Thrawn, een voormalige commandant in het voormalige Galactische Rijk. De twee eerste afleveringen van de nieuwe reeks zijn nu te bekijken.

Op Netflix is Bardot te bekijken, een Franse reeks die ook al op France 2 te zien was. Zoals de titel doet vermoeden is het onderwerp van deze zesdelige reeks de legendarische actrice en zangeres Brigitte Bardot, die tegen wil en dank uitgroeide tot een sekssymbool in Frankrijk en ver daarbuiten. De reeks schetst haar leven vanaf haar debuut als actrice op vijftienjarige leeftijd (in 1949) tot de geboorte van haar zoon en de opnames van de film La Verité in 1960. De Argentijnse actrice Julia de Nunez zet Bardot neer, haar echtgenoot uit die tijd, de regisseur Roger Vadim met wie ze ook negen films maakte, wordt vertolkt door Victor Belmondo, de kleinzoon van de legendarische Franse acteur Jean-Paul Belmondo. uit À Bout De Suffle die in 2021 overleed.

Nog nieuw op Netflix is Who Is Erin Carter?, een zevendelige reeks over Erin Collantes, een Britse lerares die de droom van een expat in Spanje waarmaakt. Daar raakt ze betrokken bij een overval op een supermarkt. Wanneer één van de overvallers beweert haar te herkennen, dreigt Erins leven uiteen te vallen. In Palomino, een stad vol geheimen, moet Erin vechten om haar naam te zuiveren en haar familie te beschermen.

Een oude bekende om afscheid van te nemen is de Noorse serie Ragnarok. Het derde seizoen van deze reeks op Netflix wordt immers ook meteen het laatste. De makers van de Deense reeks Borgen verrasten in 2020 met een reeks over een jongen die samen met zijn moeder en broer naar het kleine stadje Edda verhuisde. Edda, een fictieve plek, was het laatste plekje in Noorwegen waar ze het geloof in de goden hebben opgegeven en Christelijk zijn geworden. Bijna meteen na zijn aankomst begint Magne bij zichzelf te merken dat zijn kracht toegenomen is en dat hij beter ziet zonder, dan met bril. Intussen zijn we dus aangekomen bij de laatste reeks afleveringen en zien we hoe Magne het opneemt tegen Jutul Industries. Tegelijkertijd komen we meer te weten over de afkomst van Laurits, Magnes broer.

Op Streamz proberen ze ons te verleiden met Savage River, een zesdelige misdaadreeks in dewelke Katherine Langford, die bekend werd door de Netflixreeks 13 Reasons Why (2017-2020) de hoofdrol speelt. In Savage River speelt ze Miki Anderson, een jonge vrouw die na acht jaar gevangenisstraf terugkeert naar haar geboorteplaats op het platteland van Victoria, vastbesloten om eindelijk haar leven weer op te pakken. Maar de hechte gemeenschap van dit dorpje doet er alles aan om haar verleden keer op keer op te rakelen.

Het eerste seizoen van Invasion, een serie van Apple TV+, kon op wat media-aandacht rekenen bij ons omdat de Belgische regisseur Jakob Verbruggen vier afleveringen voor zijn rekening nam. Dat eerste seizoen werd eerder matig onthaald en daarvoor werd vaak het te trage tempo aangehaald. In Invasion wordt de aarde bezocht door een buitenaardse soort. In het eerste seizoen volgden we de gebeurtenissen door de ogen van vijf gewone mensen in real time. Dat is in het tweede seizoen anders. Showrunner Simon Kinberg besliste om een sprong in de tijd te maken voor het tweede seizoen en verschillende landen zijn al weggevaagd als een gevolg van de invasie. Het tweede seizoen zal volop draaien om een strijd om te overleven en wordt dus een stuk groter en meer spectaculair.

Op VRT MAX kunnen we naar Interrogation (2020) kijken. Deze reeks werd gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat meer dan 20 jaar omvatte, waarin een jonge man werd aangeklaagd en veroordeeld voor het vermoorden van zijn moeder. Elke aflevering is gestructureerd rond een ondervraging van een ander personage, rechtstreeks uit de echte dossiers van de politie.

Films

De sterfilm van Streamz van deze week is Le Otto Montagne, oftewel De Acht Bergen van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen in hun eerste gezamelijke regieproject. Na succes in Cannes werd De Acht Bergen ook een bescheiden bioscoophit. De film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Paolo Cognetti, draait rond twee jongens die samen opgroeien in de bergen. De twee sluiten vriendschap, maar verliezen elkaar door de jaren heen uit het oog. Bruno blijft al die tijd nabij zijn thuis, Pietro reist intussen de wereld rond. Van tijd tot tijd vinden de twee elkaar terug en zijn we er getuige van hoe bergmensen dan wel weg kunnen gaan van de bergen, maar de bergen nooit verdwijnen uit de bergmensen.

Op Streamz Premium+ is Confess, Fletch (2022) te bekijken, een misdaadkomdie met Jon Hamm. Die speelt onderzoeksjournalist en ex-marinier Irwin Maurice ‘Fletch’ Fletcher die midden in een moordonderzoek terecht komt. Er zijn meerdere doden gevallen en bij één van hen wordt Fletch als hoofdverdachte aangewezen. Terwijl hij op zoek is om zijn onschuld te bewijzen, krijgt Fletch tegelijkertijd de taak om de gestolen kunstcollectie van zijn verloofde Angela terug te vinden. Het is de enige erfenis die ze heeft verworven nadat haar vader vermist raakte en dood wordt geacht.

Uit het verre 2005 komt op Streamz ook Brick aanwaaien, destijds de debuutfilm van Rian Johnson, de regisseur die nadien ook nog films als Looper (2012), Star Wars Episode VIII: The Last Jedi (2017) en Knives Out (2019) en zijn sequel (2022) maakte. Maar het begon dus allemaal met Brick, een verhaal rond een puber die onderduikt in de onderwereld van de middelbare school in zijn woonplaats, om de verdwijning van zijn ex-vriendin te onderzoeken.

Netflix is de laatste tijd bewust recente Hollywoodtitels aan het binnenhalen en daarvan is Knock At The Cabin van M. Night Shyamalan het meest recente voorbeeld. Na het erbarmelijke Old (2021) was dit een return to form voor de regisseur. In Knock At The Cabin zien we hoe de zevenjarige Wen met haar ouders op vakantie is in een afgelegen blokhut. Op een dag ontmoet ze een man (Dave Bautista) die vriendelijk is, maar desondanks dwingend en onuitgenodigd voor hun deur staat. Hij wordt vergezeld door enkele anderen en probeert het gezin ervan te overtuigen dat ze goede bedoelingen hebben en de wereld willen redden.

Wat een bar mitzvah is, weten regelmatige film- en seriekijkers intussen wel. Dat de variant voor meisjes de bat mitzvah is, is veel minder gekende informatie. Op Netflix spelen onder andere Idina Menzel (Elsa uit Frozen!) en Adam Sandler mee in de nieuwe komedie You Are So Not Invited To My Bat Mitzvah. Daarin zoomen we in op Stacy (gespeeld door de dochter van Adam Sandler) en Lydia, die al hun hele leven beste vriendinnen zijn. De twee twaalfjarigen zijn vastbesloten om de allerbeste bat mitswa te organiseren om ervoor te zorgen dat hun volwassen leven met een knaller begint. Maar wanneer de populairste jongen van de school, Andy Goldfarb, tussen hen in komt te staan, is het maar de vraag of hun vriendschap en de feestplannen het overleven.

Disney+ levert dan weer een vakantiefilmpje aan in de vorm van Vacation Friends 2. Zoals de titel al aangeeft, is de film een sequel op Vacation Friends (2021) dat ook op de streamingdienst te vinden is. Net als in het eerste deel draait de film rond de koppels Marcus en Emily en Ron en Kyla. Nadat Marcus en Emily de gelukkige winnaars zijn van een reis naar een Caribisch resort besluiten ze om Ron en Kyla uit te nodigen om met hen mee te gaan. Ze weten immers dat kde pasgetrouwde Ron en Kyla wel een kleine vakantie kunnen gebruiken nadat ze een baby hebben gekregen. Licht vertier dat past bij het naderende einde van de zomervakantie.

Docu

Op 12 mei werd aangekondigd dat sociale media-fenomeen Average Rob Remco Evenepoel voor Streamz zou volgen doorheen de Giro. Hoewel de Italiaanse ronde al met heel wat regenbuien te kampen had gekregen, met een boel valpartijen tot gevolg, reed Remco op dat moment wel in de mooie roze leiderstrui. Amper twee dagen later kondigde de renner aan dat hij na de eerste rustdag niet meer op zijn fiets stappen omdat een coronabesmetting hem stevig te pakken had gekregen. Een eerste aflevering van Rainbow Remco werd kort daarna al gelost, maar omdat elk einde ook een nieuw begin is, werd er meer beloofd. En dat is er nu: in ‘Etappe 1’ ontmoet Rob Remco tijdens zijn belangrijkste wedstrijd van het voorjaar: Luik-Bastenaken-Luik. Daarna start Remco als een raket in de Giro d’Italia. En in de laatste aflevering zien we hoe Remco hongert op revanche na zijn gedwongen exit uit de Ronde van Italië. Rob ziet hoe hij trap voor trap toewerkt naar zijn wereldkampioenschap. Lukt het hem om de mooiste trui uit het peloton opnieuw te bemachtigen? Of is het rijk van Rainbow Remco uit?

Carlos Ghosn, de naam zei ons in eerste instantie ook niet meteen veel, maar bij Apple TV+ vinden ze de man kennelijk belangrijk genoeg om er een vierdelige docureeks aan te wijden. In Wanted: The Escape Of Carlos Ghosn krijgen we het verhaal van de man die van 2005 tot 2019 CEO was van Renault. In 2016 werd hij voorzitter van Renault-Nissan en daar kwam niet veel later ook het voorzitterschap van Mitsubishi Motors bij. Een succesverhaal dus, tot hij midden 2018 plots op staande voet ontslagen werd als voorzitter van Nissan wanneer hij verdacht wordt van fraude en belastingsontduiking. Kort daarna sneuvelen ook de posities bij Mitsubishi en Renault. Hoewel er een schikking volgde, bleven de man en de firma Nissan hun onschuld volhouden. Ghosn kwam uiteindelijk na nog andere verdenkingen onder huisarrest te staan in Tokio, waar hij een groot gedeelte van zijn tijd verbleef. Ghosn ontvluchtte Japan in 2019 in een grote instrumentenkoffer (!) én met de hulp van een CIA-agent en verblijft sindsdien in Libanon. Daar heeft Carlos Ghosn in een persconferentie kritiek geuit op de Japanse justitie. Vorig jaar wijdde Netflix ook al eens een documentaire aan de man en zijn spectaculaire vlucht, maar in tegenstlling tot in die film komt de gevallen CEO in deze minireeks wél zelf aan het woord.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+