Nieuwe docureeks ‘Francisco Desir’ toont hoe Francisco Schuster op zoek gaat naar roots

Ook de nieuwe maand zal ons veel nieuwe tv-projecten geven. Zo is binnenkort op VRT 1 de docureeks Francisco Desir te zien. Daarin gaat acteur en zanger Francisco Schuster op zoek naar een ontbrekend stukje identiteit. Daarvoor gaat hij ook in gesprek met andere geadopteerde jongeren.

Ook in het nieuwe jaar zal VRT 1 voor een uitgebreid aanbod aan programma’s zorgen. Daarbij zien we heel wat bekende programma’s terugkeren, maar zijn er ook veel nieuwe titels bekendgemaakt. Deze week kunnen we zo al het nieuwe Ik vraag het aan verwachten en ook De Droomfabriek keert dit weekend terug.

Maar ook later dit voorjaar komen er nog heel wat interessante series aan. Daarbij hoort ook Francisco Schuster, een vierdelige docureeks over de zoektocht van acteur Francisco Schuster naar een achtergebleven stukje van zichzelf.

Francisco Schuster

De 22-jarige Francisco Schuster is vooral bekend door zijn rol als Yemi in de reeks #LikeMe. Daarnaast kwam hij afgelopen zomer ook met zijn eigen single Alleen naar buiten én is hij binnenkort ook te zien in de fictiereeks Groeien & bloeien.

Maar toch zal de docureeks Francisco Desir zonder twijfel het meest persoonlijke project ooit worden. In 2023 werd de acteur 21 en startte hij zijn zoektocht. Hij droomde ervan om terug te keren naar Haïti, waar hij als baby van 8 maanden oud te vondeling werd gelegd. Veel extra info heeft hij daar niet over en daar wil hij dus naar op zoek gaan.

Desir

Francisco kreeg de naam Francisco Desir toen hij in het kinderopvangcentrum van Haïti terechtkwam. Zijn familienaam Schuster kreeg hij later via zijn adoptieouders. In de documentaire krijgt de kijker te zien hoe de acteur een jaar lang op zoek ging naar de ontbrekende puzzelstukjes in zijn verhaal. Daarbij wordt hij gesteund door zijn vrienden en familie en gaat een van zijn beste vrienden Aaron Blommaert zelfs mee op zoektocht in het buitenland.

Die trip brengt hem uit veiligheidsredenen niet tot in Haïti, maar wel tot in Miami. Daar leeft een heel grote gemeenschap Haïtianen en kan Francisco misschien antwoord krijgen op enkele vragen. De documentaire is alvast van groot belang voor hem. “Het is me het voorbije jaar duidelijk geworden dat ik warm omringd ben door mijn familie en beste vrienden, ze zijn me altijd blijven steunen tijdens dit hele avontuur. Ik heb mezelf beter leren kennen en ik voel dat ik nu nog dichter sta bij de mensen van wie ik hou”, klinkt het.

Francisco Desir is vanaf 12 februari op VRT 1 te zien.

Meer
Lees meer...