Nieuwe generatie AirPods verschijnt waarschijnlijk volgende week

Apple-highlights-from-wwdc19-Craig-Federighi-unveils-iOS13-06032019

De kans bestaat dat techbedrijf Apple volgende dinsdag of woensdag nieuwe AirPods aankondigt. Het gerucht over de opvolgers van de AirPods doet al langer de ronde. Maar het moment zou nu dus ook werkelijk daar zijn.

Al verschillende weken krijgen we vaker te horen dat Apple de opvolgers van de AirPods zou aankondigen. Daar lekten eerder ook al verschillende details over uit. Maar volgens de Let Ben Geskin, die zich verdiept Apple-materie, zou het moment nu eindelijk aanbreken. Dat plaatste hij zelf op zijn Twitter-account, samen met een foto van de nieuwe AirPods.

Gelekte afbeelding

De afbeelding is waarschijnlijk een ontwerp van een onbekende, dus het gaat niet over officiĆ«le foto’s van Apple zelf. Maar eerder maakte Apple per ongeluk een verwijzing naar de nieuwe AirPods. Dat gebeurde toen het bedrijf een nieuwe software voor ontwikkelaars beschikbaar stelde. Daarin werd toen een afbeelding teruggevonden dat verwees naar de nieuwe generatie AirPods.

Op de foto van het icoon kon je duidelijk zien dat het ging over AirPods. Maar wat ook meteen opviel is dat die afbeelding anders was dan de afbeelding van de AirPods zoals we die nu gewoon zijn. Apple zelf reageerde in ieder geval niet op dat lek.

Apple event?

Een echt Apple-event voor de aankondiging van de nieuwe oortjes wordt niet verwacht. Dat komt omdat het gaat om een kleine aanpassing in het assortiment van Apple-producten. Het is trouwens niet de eerste keer dat het bedrijf geen event organiseert. Als Apple updates van MacBooks doorvoert, is dat ook altijd zonder groots persevenement.

In plaats daarvan zal Apple journalisten in verschillende landen bij elkaar trommelen om een kleinschalig event te houden waarbij de oortjes worden voorgesteld. Verschillende specialisten gokken dat dat volgende week zal gebeuren.

Design

De afbeelding van de nieuwe oortjes lijkt op de EarPods die Apple vroeger lanceerde met de plastic dopjes. Dat diende om je oortjes beter te laten passen. Nu zouden die dopjes een andere functie krijgen, namelijk noise-cancellation. Daardoor wordt het omgevingsgeluid in je buurt gedempt, zodat je beter naar je muziek kan luisteren.