Nieuwe iPad Pro met revolutionaire M4-chip en AI-mogelijkheden in aantocht?

Apple houdt volgende week dinsdag 7 mei een nieuw event, waar naar alle waarschijnlijkheid nieuwe iPads zullen worden gelanceerd. Naast een update van de iPad Air, zou er ook een gloednieuwe iPad Pro onthuld worden. En die zou wel eens een heuse gamechanger kunnen zijn, met een revolutionaire M4-chip en baanbrekende AI-mogelijkheden.

Volgens Mark Gurman, Apple-expert bij Bloomberg, zal de nieuwe iPad Pro de eerste zijn die de gloednieuwe M4-chip krijgt. Deze chip zou niet alleen een stuk sneller zijn dan zijn voorgangers, maar ook AI-mogelijkheden introduceren die we tot nu toe nog niet op een Apple-apparaat hebben gezien.

AI op de voorgrond

Gurman gelooft dat Apple de iPad Pro wil positioneren als het eerste “echt AI-aangedreven apparaat”. Dit zou betekenen dat Apple AI in de toekomst bij al haar nieuwe producten gaat integreren. “Vanaf dan zal het elk nieuw product aanprijzen als een AI-apparaat”, zegt Gurman.

De M4-chip zou later dit jaar ook in de nieuwe iMac, MacBook Pro’s en Mac mini’s te vinden zijn.

Een flinke upgrade

Naast de nieuwe chip, zou de nieuwe iPad Pro nog diverse andere upgrades krijgen. Zo wordt er gesproken over een grotere display, verbeterde camera’s en een dunnere behuizing.

De exacte specificaties en de prijs van de nieuwe iPad Pro zijn nog niet bekend. Maar als de geruchten kloppen, belooft het een baanbrekend apparaat te worden dat de lat hoog legt voor toekomstige tablets.

Meer
Lees meer...