NMBS komt met speciaal abonnement voor telewerkers

Spoorwegmaatschappij NMBS heeft een nieuw project gelanceerd: het Flex 10-abonnement. Dat is een abonnementsformule voor werknemers die niet meer elke dag op kantoor moeten zijn. Het project wordt in verschillende fases geïntroduceerd. Hiervan is het Flex 10-abonnement dus de eerste fase, goed voor tien reisdagen in een maand.

Na een lange periode van proefprojecten lanceert de NMBS vandaag voor het eerst een flexibel abonnement. Wie meerdere dagen per week de trein pakt, kon tot nu alleen een abonnement kopen van een, drie of twaalf maanden. Dit was allesbehalve efficiënt voor bijvoorbeeld telewerkers. Maar vanaf nu wordt het mogelijk een abonnement te kopen voor enkele treindagen per maand.

Toekomstgericht

De spoorwegmaatschappij wijst erop dat telewerk sinds de coronapandemie het nieuwe normaal is. Met aangepaste producten wil de NMBS de trein aantrekkelijker maken voor telewerkers. Een meerderheid van de telewerkers reist gemiddeld 2-3 dagen per week naar hun werk. De nieuwe abonnementsformule is dan ook gefocust op die doelgroep.

De flexibele abonnementen zullen alleen via de app beschikbaar zijn. In een eerste fase kunnen treinreizigers een Flex 10-abonnement kopen, waarbij ze in een maand tijd op tien dagen kunnen pendelen tussen twee vooraf opgegeven stations. Elke reisdag moet het abonnement geactiveerd worden. Dat levert een QR-code op die de treinbegeleider kan scannen.

Volgens de NMBS is dat cruciaal om haar groeiambities te halen. Het spoorwegbedrijf wil de komende tien jaar 30 procent meer reizigers aantrekken en hoopt dat te halen met onder meer flexibele producten.

Eerste fase

De lancering gebeurt in verschillende fases. Sinds vandaag kunnen treinreizigers die zelf hun abonnement kopen, en meer specifiek telewerkers, voor het eerst een Flex 10-abonnement kopen. Daarmee kunnen ze tien dagen per maand de trein nemen.

Bron: ERIC LALMAND/BELGA MAG/AFP via Getty Images

Vanaf eind april kunnen ook bedrijven en instellingen die een derdebetalersregeling met de NMBS hebben flexibele abonnementen aanbieden. Zij hebben de keuze uit een flexibel maandabonnement met zes of tien treindagen, of een jaarabonnement met 80 of 120 treindagen.

Meer
Lees meer...