Noodplan in werking op Graspop door regenweer

De start van het festivalseizoen loopt letterlijk en figuurlijk in het water. Normaal gezien zou Graspop vandaag officieel van start gaan. Na aanhoudende neerslag heeft de organisatie van het festival bekendgemaakt dat het noodplan vandaag in werking treedt. Dat wil zeggen dat alle parkings gesloten blijven en ook de preparty van het festival vandaag niet doorgaat.

Hoewel het rond deze tijd normaal gezien altijd zonnig weer is, lijkt de zomer dit jaar nog ver weg. Dat is een domper voor alle festivals die rond deze periode plaatsvinden. Het eerste slachtoffer is het metalfestival Graspop in Dessel. Door de hevige regenval moeten er strenge maatregelen getroffen worden.

Graspop

Normaal gezien zou vandaag Graspop van start gaan. Naar goede gewoonte is dat het eerste grote Belgische festival van de zomer. Van 20 tot en met 23 juni komen daar de grootste metalheads samen voor een weekend vol hardrock, metal en rock.

Doorheen het weekend komen heel wat bekende namen optreden. Het gaat van Alice Cooper en Tool naar Judas Priest en van Bring Me The Horizon naar Deep Purple.

Noodplan

Hoewel het festival officieel pas morgen van start gaat, komen de eerste festivalgangers vandaag al toe. Het is ook vanavond dat Graspop officieel zou starten met een preparty waarbij de fans met combitickets al kunnen komen genieten van de sfeer. Maar dat gaat nu niet door.

De organisatie kondigde deze ochtend namelijk het noodplan aan. Dat wil zeggen dat alle parkings tijdelijk gesloten blijven en dat ook de preparty van vanavond niet zal doorgaan. Daarmee wil de organisatie haar mensen wat meer tijd geven om alles klaar te zetten voor het officiële begin van het festival morgen. De komende dagen wordt nog steeds regen verwacht. Op zaterdag en zondag zou het iets beter zijn.

Meer
Lees meer...