Nora Gharib keert terug met nieuw seizoen ‘Blind Gesprongen’ op VTM

Het eerste seizoen van Blind Gesprongen dateert ondertussen al van twee jaar geleden, maar binnenkort komt het tweede seizoen eraan. Daarin gaat Nora Gharib opnieuw twijfelende Vlamingen aan een nieuwe job helpen. Daarbij krijgt ze de hulp van enkele experts.

In het nieuwe seizoen van Blind Gesprongen laat Nora Gharib vier Vlamingen blindelings een nieuw carrièrepad inslaan. Ze leggen hun werkgeluk in handen van Nora en drie experts die voor hen de ideale job zoeken. Het nieuwe seizoen gaat op 7 maart van start.

Blind Gesprongen

Samen met wellbeing expert Ann De Bisschop, professor arbeidseconomie aan de UGent Stijn Baert en VDAB-jobcoach Lize Gengler buigt Nora Gharib zich binnenkort opnieuw over het professionele lot van enkele Vlamingen. Ze proberen een fijne, uitdagende en mooie job te vinden voor de kandidaten die om een bepaalde reden op zoek zijn naar een nieuwe job maar de stap moeilijk kunnen zetten.

“Bijna 80 procent van de Vlamingen is matig of helemaal niet tevreden met hun huidige job en twijfelt of die wel echt bij hen past. Opmerkelijk genoeg blijft ongeveer de helft van hen 10 jaar of langer hetzelfde werk doen. Bovendien zitten ongeveer 100.000 werkzoekenden al meer dan een jaar thuis, terwijl het aantal openstaande vacatures nog nooit zo hoog is geweest. Veel mensen durven niet switchen naar een andere job, zelfs als dat hen gelukkiger zou maken”, klinkt het bij Nora Gharib. Daar wil het programma dus verandering in brengen.

Vier kandidaten

De Vlamingen die dit seizoen op zoek gaan naar een nieuwe job zijn Martyna uit Londerzeel, Sarah uit Melle, Audric uit Oostrozebeke en Victor uit Vinderhoute. Zij hebben alle vier een verschillend en opvallend verhaal en schakelen dus de hulp van VTM in om een nieuwe job te vinden.

Martyna (31) is moeder van twee dochters en verhuisde op haar 19de van Polen naar België en droomde ervan om psycholoog te worden. Uiteindelijk belandde ze in een baan als poetshulp, iets waar ze nu verandering in wil brengen. Ook Sarah (31) heeft twee kinderen en is klaar voor een nieuwe stap. Zij is dan weer op zoek naar een creatieve job.

Daarnaast hebben ook Audric (25) en Victor (28) een opvallend verhaal. Audric heeft een visuele beperking en heeft tot nu toe nog geen ervaring. Toch wil hij maar al te graag ergens aan de slag en wil hij zich nuttig voelen. Ook Victor is op zoek naar verandering. Hij werkte al acht jaar als drukker, maar worstelde daarna met een depressie, aangewakkerd door een gokverslaving. Nu voelt hij zich klaar om opnieuw het werkveld in te trekken.

vlnr. Martyna, Sarah, Audric en Victor (Bron: VTM)

Blind Gesprongen is vanaf 7 maart elke donderdag om 21.50 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...