Left Right
scrollTop top

NSFW: trailer van erotische horrorfilm over lesbische nonnen van Paul Verhoeven


Benedetta
© Bron: Pathé

De eerste beelden van Benedetta zijn gelost. Nederlands regisseur Paul Verhoevens nieuwe film wordt niet zijn eerste schandaalfilm. De erotische horrorfilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en komt in juli voor het eerst op het grote scherm.

Benedetta is een erotische horrorfilm over lesbische nonnen. Uniek in zijn soort, denken we zo. De werknaam van de film was Blessed Virgin en is de eerste film van Paul Verhoeven sinds Elle in 2016. Voor Verhoeven is het niet zijn eerste erotische thriller, na Basic Instinct en Showgirls. Benedetta zal voor het eerst te zien zijn op het filmfestival van Cannes in juli.

Passionele affaire met andere non

Uitgever Pathé bracht al de korte samenvatting van de film naar buiten. “In de late 15de eeuw, met de pest die het land teistert, gaat Benedetta Cerlini in het klooster in Pescia, Toscane, als een nieuwkomer. Op vroege leeftijd kon ze al mirakels verrichten. De impact van Benedetta op de gemeenschap is memorabel en gebeurt haast onmiddellijk. Ze neemt een vrouw op in het klooster en de twee beginnen een passionele affaire.”

Belgische hoofdrolspeelster

De hoofdrol is voor de Belgische Virginie Efira. Naast haar spelen Charlotte Rampling, Daphné Patakia en Lambert Wilson. De film is gebaseerd op het boek Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy door Judith C. Brown. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Benedetta zal dus op het Filmfestival van Cannes voor het eerst te zien zijn en komt op 9 juli in de Franse zalen. Een datum voor de verschijning in België is nog niet duidelijk.

Bekijk hier (zonder kinderen) de trailer:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…