‘Old Enough!’: Netflix lost 10 nieuwe afleveringen van de schattige Japanse reeks

Old Enough! is terug met nieuwe afleveringen. De reeks, die al meer dan 30 jaar een hit is op de Japanse televisie, toont jonge kinderen die huishoudelijke taken moeten uitvoeren. In de reeks op Netflix worden enkele van de leukste afleveringen samengevat. En nu is er een tweede seizoen met tien gloednieuwe afleveringen.

Toen het eerste seizoen van Old Enough! in 2022 verscheen op Netflix, werd de reeks op gemengde reacties ontvangen. In de serie moeten kinderen, die vaak niet ouder zijn dan 3 jaar, zelf allerlei taken uitvoeren. Soms gaat het om een bezoekje aan de supermarkt, of moeten ze kleren daar de droogkuis brengen. Maar volgens veel buitenlandse kijkers zijn de taken soms onverantwoord.

Old Enough!

Hoewel Old Enough! al sinds 1991 te bekijken is op de Japanse televisie, is het programma pas sinds vorig jaar internationaal te bekijken via Netflix. Het eerste seizoen verscheen in april 2022 op de streamingdienst en bestond uit 20 afleveringen van 7 tot 21 minuten lang. 

De reeks kreeg meteen gemengde reacties, want heel wat mensen vonden het onverantwoord dat kinderen van twee tot vijf jaar oud helemaal alleen de straat op werden gestuurd. Maar, zo merk je wanneer je verder kijkt naar de reeks, helemaal alleen zijn de kinderen nooit. Zo worden ze altijd achtervolgt door een “incognito” cameraploeg. De cameramannen en vrouwen zijn verkleed en verstoppen hun camera’s in handtassen of gereedschapskisten. Soms worden deze gespot door de kinderen met hilarische beelden tot gevolg. Maar er is dus altijd minstens één volwassene in de buurt om indien nodig in te grijpen.

Daarnaast lieten de makers ook weten dat ze voor ze de kinderen op pad sturen eerst, samen met de ouders, een inspectie doen van de route. Daarbij kijken ze na of de route veilig is. Verder worden ook alle buren ingelicht zodat zij mee een oogje in het zeil kunnen houden en zich geen zorgen maken wanneer ze een klein, klein kleutertje alleen zien rondlopen op straat.

Seizoen 2

Nadat die misverstanden de wereld uitgeholpen werden, kon de reeks uitgroeien tot een succes op Netflix. Veel mensen werden fan van de schattige en dappere kinderen en voor die fans is er nu geweldig nieuws.

Netflix heeft namelijk een tweede seizoen van Old Enough! gelost. Sinds zondag 1 januari 2023 kan je op de streamingdienst kijken naar tien nieuwe afleveringen. Dat zijn er dus maar half zoveel als het eerste seizoen. Alle afleveringen zijn opnieuw kort (10 tot 21 minuten) waardoor je het hele seizoen in minder dan drie uren kan bekijken.

Bekijk hier de trailer voor het tweede seizoen van Old Enough! op Netflix:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...